A fehérvári centerek várják a hasonlóan jó folytatást

2019.10.02. 19:14

Hullámvölgyek nélkül

Remekül kezdte a szezont az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata, a kék-fehérek 100-80-ra nyertek Szolnokon. Szombaton a Paksot fogadják.

Horog László

Molnár Márton (b) és Csorvási Milán remekül megértik egymást Fotó: MW/Koncz György

Fotó: KonczGyorgy

A centerek 18 egységet termeltek az alföldi nyitóderbin: Csorvási Milán 6, Molnár Márton 12 ponttal jelentkezett, közben szorgalmasan szedték a lepattanókat is. A címeres mezes keretben is számításba vett sportolók a nyáron kerültek a Gáz utcába, Csorvási három éven át Körmenden pattogtatott, majd visszatért Fehérvárra, Molnár Kecskeméten lett válogatott, az előrelépés reményében írt alá az Albához.

– Bíztam a jó szezonkezdésben, az edzőmeccsek megfelelő alapot adtak – mondja Csorvási. – Tíz meccsen csak egyszer kaptunk ki, a soproni Krasznai-kupa elődöntőjében, a hazaiak ellen. Félidőben ott is vezettünk, a folytatásban nem volt elég feszes a védekezésünk, a házigazdák a végjátékban fölénk kerekedtek, kilenc ponttal nyertek. A többi kilenc meccsünkön domináltunk, minden jel arra mutatott, nem lesz gond a bajnokságban sem. Egységesek vagyunk, remek a hangulat az öltözőben, valamint a pályán kívül is. Nagyon küzdünk egymásért. Az igazolásaink jól sikerültek, az irányító, Ljubicsics rendkívüli játékintelligenciával rendelkezik, kiválóan szervez és osztogat, valamint pontosan dob kintről. Élmény vele játszani. Mint ahogy az erőcsatárral, Szlaven Csupkoviccsal is, fogja a pozíciót, nagyszerűen dolgozik a palánk alatt, és remekül dob kintről. A három amerikai is telitalálatnak tűnik, McDuffie, Guyton és az utolsóként érkező Govens is illeszkedik a szerkezetünkbe. Centertársammal, Molnár Marcival jól kiegészítjük egymást. Ezúttal ő játszott sokkal jobban, ami annak is köszönhető, hogy gyengén kezdtem, azonnal rám fújtak két személyi hibát, az edző le is cserélt, így Marci kapott több bizalmat a palánk alatt. Nem hibázott dobást. Aztán én is belejöttem, az edző jól rotált, a későbbiekben biztosan lesz lehetőségem a bizonyításra. Várom a Paks elleni találkozót.

Molnár Márton (b) és Csorvási Milán remekül megértik egymást
Fotó: Nemzeti Sport/Koncz György

Molnár Márton remekelt, 12 pontot jegyzett a Tiszaligetben, valamint volt 6 lepattanója, akadt két szerzett labdája és ugyanennyi kiharcolt faultja.

– Nagyon jól éreztem magam a parketten, végig domináltunk, nem akadt hullámvölgyünk. Jól hangolódtunk a szezonra, ám arra nem számítottam, hogy ennyire magabiztos győzelmet aratunk, száz pontot szerzünk. Erre kevés csapat lesz képes az Olajbányász otthonban. Döntő volt, hogy ötvenszázalékos teljesítménnyel dobjuk a hármasokat, közelebbről még eredményesebbek voltunk. Mivel akcióinkat sikeresen fejeztük be, a hazaiak nem tudtak leindítani bennünket, nem tudtak élni legnagyobb fegyverükkel. Nagyon jól felkészültünk belőlük, a szakmai stáb kiváló taktikát dolgozott ki. Nekem különösen fekszik a munka, amit Fehérváron végzünk, minden edzésen előrelépek, jobb játékossá válok. Az Atomerőmű ellen is egyértelműen nyerni szeretnénk itthon. Jó csapatunk van, valamint nagy céljaink a szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában