súlyemelés

2019.10.09. 15:00

Bronzérem és kapituláció

A Fehérvár Rugby Club felnőtt férfi csapata Tárnokon csapott össze a Budapest Exiles II. csapatával, míg a súlyemelő szakosztály Ászáron képviselte az egyesületet.

Dévai Nándor Csaba

Szakításban egyéni csúcsot döntött Nagy Ferenc Fotó: FRC

Az Ászáron rendezett Súlyemelő Országos Bajnokságon Nagy Ferenc – ifjúsági korosztályban és 89 kg súlycsoportban indulva – szakításban 61 kilogrammal nyitott, onnan 66-ra lépett, ám harmadik, 70kg-os próbálkozása is sikeresnek bizonyult, amivel új egyéni csúcsot állított fel – ráadásul nem az utolsót a nap folyamán. Lökésben 81 kg-mal indított sikeresen, második fogásra pedig a 86 kg is összejött. Az összetettben elért 156 kg-os teljesítménye is egyéni csúcsnak számított, ami ráadásul bronzérmet jelentett a patinás versenyen.

Szakításban egyéni csúcsot döntött Nagy Ferenc
Fotó: FRC

Az FRC felnőtt férfi rögbicsapata eközben a Budapest Exiles II. ellen lépett pályára.

– Nem kezdődött túl jól a mérkőzés, ugyanis két sérüléssel – Szabó Gergely, Kendi André – nyitottunk. Ennek ellenére nem tejesítettünk roszszul, hiszen 14-8-as vezetésnél fordulhattunk a félidőben – nyilatkozta Antal Benjámin, az együttes vezetőedzője. – Az ellenfél azonban nagyon erős kerettel érkezett, és miután becserélték az első osztályban játszó csapatuk játékosait, maguk felé billentették a mérleg nyelvét.

Budapest Exiles II–FRC 44-21 (8-14)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában