Megrázták magukat

2019.09.21. 13:44

Hátrányba került ugyan, de fordított és továbbjutott a Vidi

Miután az élvonalbeli és a másodosztályú csapatok is bekapcsolódtak a labdarúgó Magyar Kupa küzdelemsorozatába, pályára lépett az aktuális címvédő is. A MOL Fehérvár FC az NB III-as Eger SE otthonában vendégeskedett.

Ferencz Balázs

Futács Márkó (fehér) az első félidőben csak helyzetekig jutott. Fordulás után betalált Fotó: molfehervar.hu

A májusi megnyert kupadöntő előtt kétszer is kellemetlenül korán búcsúzott a MOL Fehérvár FC a Magyar Kupától, az alsóbb ligás Vác és Budafok ejtette ki két és három évvel ezelőtt a Vidit. Marko Nikolics alakulata inkább a tavalyi formát mentette volna át, ezért semmit nem bíztak a véletlenre a fehérváriak. Fogadkoztak az NB III Keleti csoportjának 10. helyén álló Eger SC elleni összecsapás előtt, hogy nem veszik félvállról a párharcot. Egy nappal korábban el is utazott a csapat, Mezőkövesden töltötték az éjszakát a piros-kékek, bár, ezt az is indokolta, hogy az egri randevú egy délelőtti matiné volt, 11.45-kor csaptak össze a felek.

A MOL Fehérvár FC más összeállításban kezdett, mint a bajnokikon, de papíron így is bitang erős együttessel. A védelemben Muszliu mellett Adrian Rus játszott, a két szélen Nego és a bajnokikon „jegelt” Stopira, a középpályán ott volt Milanov, Petrjak, Nikolov, és a debütáló Danilo Pantics, elől pedig a bombaformában lévő Futács és Hodzic együtt feleltek a góllövésért.

A papírformának megfelelően alakult az első félidő nagy része. A napokban elhunyt id. Horváth Gábor emlékére fekete karszalaggal futballozó fehérváriak veszélyesen játszották át az egyébként mélyen védekező hazai védőfalat, de nem tudták bevenni az efri várat. Armin Hodzic például a keresztlécet találta el 10 méterről. A Vidi akkor bánhatta igazán, hogy elpuskázta helyzeteit, mikor az egriek ifjú támadója, Pataki – mintha forró szurkot öntött volna a címvédőre – Muszliuval birkózott, majd áthúzta a labdát a bal lábára, s a jobb alsóba helyezett 7 méterről, 1-0.

Futács Márkó (fehér) az első félidőben csak helyzetekig jutott. Fordulás után betalált
Fotó: molfehervar.hu

Jókor jött a szünet, a három meccses letiltását töltő Marko Nikolicsot helyettesítő Szalai Tamás és Radoje Szmiljanics alapos fejmosást tarthattak az öltözőben, s vázolták a rendkívül egyszerű haditervet: meg kell fordítani a meccset. Az intelmek ültek a fejekben, nem kellett sok Armin Hodzicnak, a 47. percben vitte egy darabig a labdát, majd remek tekeréssel lőtte ki a bal alsót 18 méterről, 1-1. Alig telt el öt perc, s az újabb hadicsel mentén Stopira futott fel, centerezett, s a bevetődő Futács Márkó a kapufa segítségével perdített a kapuba, 1-2. Unalmasan csordogált a mérkőzés, fehérvári fölényben teltek a percek, mígnem Boban Nikolov zavartalanul lőhetett jobbal a jobb sarokra, 1-3. De! Nem volt hátra 10 perc, mikor Kovács röviden adott haza, a kirohanó Kovácsikot megelőzte Árvai, s az üres kapuba helyezett, 2-3. A fricskából ocsúdva a legvégén zárta le a csatát a Vidi: Kovács centerezését Nikolov vágta a hálóba közelről, 2-4.

Jegyzőkönyv

Eger SE–MOL Fehérvár FC 2-4 (1-0)

Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 500 néző. V.: Takács János

Eger SE: Nacsa – Debreceni, Valkai, Gajda, Lőrincz – Kis (Kovács D., 91.) – Farkas, Vitelki, Antal (Benke, 71.), Vajda – Pataki. Vezetődző: Sütő Szilárd

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Nego, Muszliu, Rus, Stopira – Pantics (Kovács I., 66.), Nikolov – Milanov, Petrjak (Halmai, 90.) – Futács, Hodzic (Pátkai, 60.). Megbízott edző: Szalai Tamás

Gól: Pataki (43.), Árvai (81.) illetve Hodzic (47.), Futács (52.), Nikolov (89.)

Sárga lap: Milnov (63.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában