vízilabda

2019.09.29. 20:15

Győzedelmes újvárosi nyitány: a tavalyi ezüstérmes alakulat szoros sikerrel indította az idei kiírást

A női vízilabda OB I első fordulójában Budapestre látogatott a Dunaújváros, míg a férfi OB I/B második körében hazai medencében fogadta a Vasast a Fehérvári Vízilabda SE.

Dévai N. Csaba

Megvolt az ok a dunaújvárosiak boldogságára

Fotó: DFVE

III. Kerületi TVE–DUE-Maarsk Graphics 11-12 (5-3, 2-4, 2-2, 2-3)

III. Ker. TVE Uszoda. V.: Fodor Rajmund, Nóvé Gyula.

III. Ker.: Gól: Crittenden 5, Kisteleki 2, Illés H. 2, Rajkort 1, Petőváry 1. Vezetőedző: Boros Júlia.

DUE: Aarts – Brezovszki, Gurisatti 3, Horváth B. 2, Geraldine 3, Vályi 1, Huszti. Cserék: Kiss A. (kapus), Sajben, Szabó N. Garda 3, Ziegler, Szellák. Vezetőedző: Mihók Attila.

A tavalyi szezont még egy osztállyal lejjebb, az OB I/B-ben töltötte a dunaújvárosi lányok első idei ellenfele, azonban szemmel láthatóan komoly tervekkel vágtak neki az új kiírásnak. Ha győzni nem is sikerült a fővárosi gárdának, Crittenden Patrícia öt találattal bizonyította képességeit, míg Kisteleki Dóra „csupán” két góllal tudott hozzájárulni a mérkőzéshez. A Dunaújvárosnál Gurisatti Gréta és Mahieu Geraldine jutott a legtöbb gólig, utóbbi játékos végjátékban szerzett találatával sikerült biztossá tenni a nyitányon aratott diadalt.

Megvolt az ok a dunaújvárosiak boldogságára
Fotó: DFVE

FVSE–Vasas SC 8-18 (5-4, 1-6, 1-1, 1-7)

Csitáry G. Emil Uszoda. V.: Bíró Viktor, Sikter Richárd.

FVSE: Nagy D. – Hajek, Sóvári, Albert B., Mihályi, Varga M., Almási. Cserék: Nagy M., Tóth M. G., Bekő, Pászti, Pongrácz, Jánosi. Vezetőedző: Gyöngyösi János.

Vasas: Gól: Trombitás 3, Farkas R. 3, Magyar B. 2, Landherr 2, Hajdu A. 2, Pardi 2, Steinmetz Á. 2. Vezetőedző: Plézer János.

Amilyen jól indult a mérkőzés, olyan rosszul folytatódott fehérvári szempontból. Az első negyedben öt perc alatt sikerült 3-0-ra elhúzni, de még egy perccel a vége előtt is 5-3-at mutatott az eredményjelző. Innentől viszont megállt a tudomány, egymás után hat gólt lőtt a Vasas, és a mérkőzés végén egy nyolcgólos (!) szériá­val arattak sikert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában