A székesfehérvári fiú két géposztályban is húzza a gázt

2019.09.04. 22:28

Feltörekvő generáció vitéze Tósoki Márk

Még csak nyolcéves, de minden gondolata a motor körül forog. Tósoki Márk pedig nem elégszik meg a legkisebb kategóriával, erősebb motorral is uralja a moto­krossz-pályát.

Ferencz Balázs

Tósoki Márk még csupán nyolcéves, de egyre biztosabban terelgeti lóerőktől duzzadó motorját a hepehupás földcsíkon Fotó: Tósoki A.

Tósoki Márk az 50 ccm-es géposztályban indult a moto­krossz-bajnokság, valamint a Magyar Kupa-sorozat idei versenyein, előbbiben a hetedik, utóbbiban a harmadik helyen áll két futammal a vége előtt. Azonban miután a nyolcéves, tehetséges motoros növésnek indult, s géposztályában is az ügyesebbek közé tartozik, a szezon felénél gondolt először arra a versenyző családja és edzője, hogy megmérettethetné magát egy kategóriával feljebb, a 65 ccm-es géposztályban. Mivel az eredmények biztatóak az 50-eseknél, nem adta fel a kisebb géposztályt, mindkét kategóriában nyeregbe száll az ifjú porfelhőlovag. Tósoki a legfiatalabb versenyző a 65-ösök között, s szereplése a fejlődését szolgálja. A kétszeres igénybevétel és fizikális terhelés hasznára lehet az ifjú titánnak, hiszen megfelelő állóképességet és erőt gyűjthet a következő szezon komolyabb kihívásaihoz, a nagyobb motorhoz.

Szeptember 8-án Veszprémvarsányban, majd szeptember 22-én Kőszárhegyen is négy futamon indul Husquarnajával a fehérvári motokrosszos. A kőszárhegyi Csillagvölgyben az 50-es géposztály futamaira fókuszálnak inkább, mert a hazai pályán szeretnének örömet szerezni azoknak a szurkolóknak, barátoknak, családtagoknak, akik még nem látták versenyezni a srácot.

Tósoki Márk még csupán nyolcéves, de egyre biztosabban terelgeti lóerőktől duzzadó motorját a hepehupás földcsíkon
Fotó: Tósoki A.

„Nagyon szeretném, ha Kőszárhegyre az osztálytársaim is kijönnének, és biztatnának a versenyen” – küldött szóbeli meghívót a Sziget utcai sulisoknak Tósoki Márk.

Azonban nem csupán ő, hanem még számos megyei, Székesfehérvár környéki motoros is húzza majd a gázt Kőszárhegyen. A kisebbek mellett a profi mezőnyben ugrató felnőtt és junior kategóriákban is látványos futamokat ígér a szezonzáró viadal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában