alba

2019.09.12. 13:50

Darrin Govens, az irányítóként és hátvédként is bevethető kosaras Fehérváron folytatja

Aláírta szerződését a fehérváriakhoz a magyar állampolgársággal is rendelkező kosaras, a 31 esztendős Darrin Govens.

Horog László

Az irányítóként és hátvédként is bevethető, univerzális kosárlabdázó nem ismeretlen a hazai palánkok világában, 2014-ben került Magyarországra, játszott, Körmenden, Zalaegerszen és Szombathelyen. A közelmúltban szerepelt a fehérorosz Tsmoki Minsk gárdájában és az orosz Nizhny Novgorodban, a tavalyi szezon hajrája előtt tért vissza Szombathelyre. A vasiak bajnokin aranyérmében komoly érdemeket szerzett.

Simon Balázs, az Alba ügyvezetője Govens szerződtetése kapcsán elmondta, az utóbbi hetekben úgy tűnt, kész a fehérvári csapat, nem tervezték új játékos igazolását. Ám Daishon Smith sérülése, a fáradásos törés miatt ismét körül kellett nézniük a játékospiacon. Így került képbe Darrin Govens.

- Az elmúlt években bizonyította a hazai bajnokikon és nemzetközi porondon vívott meccseken magyar klubjaiban, a válogatottunkban, valamint külföldi együtteseinél is, hogy komoly karakter, nagyon jó versenyző, igazi vezér, akire mindig lehet számítani. Szerdán éjjel megérkezett hozzánk, orvosi vizsgálatokon vesz részt. Ha minden rendben lesz, a szerződése azonnal életbe lép, így már a hétvégi, horvátországi tornán pályára léphet együttesünkben – jegyezte Simon Balázs.

- Örülök, hogy itt lehetek, úgy gondolom, jó csapathoz kerültem, szeretnék minél előbb bemutatkozni kék-fehérben. Több ajánlatom volt az elmúlt időszakban, azonban egyik sem volt olyan, amire nyugodt szívvel igent mondtam volna. Nemrég befutott a fehérváriak ajánlata. Ellenfélként sokszor játszottam az Alba ellen, mindig remek volt a hangulat a fehérvári összecsapásokon. Sokszor voltam győztes csapatban az Alba ellen, ezentúl új csapatom sikereiért teszek meg mindent. Profi sportoló vagyok, pontosan tudtam, hova szerződöm. Bízom abban, hogy erős csapatunk lesz. Magyarországon mindig jól éreztem magam, meggyőződésem, ez ezúttal sem lesz másként. Várom a szezon kezdetét, tudom, hogy új együttesemnek nagy céljai vannak a bajnokságban – közölte Darrin Govens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában