női salakos tenisztorna

2019.09.15. 22:20

Bosnyák teniszsiker a Kiskúton

Vasárnap befejeződtek a 15 ezer dollár összdíjazású női salakos tenisztorna küzdelmei, a 2019-es Kiskút Openen az elődöntőig jutó Drahota-Szabó Dorka érte el a legjobb magyar eredményt.

Krebsz András

Nefisa Berberovics a döntőben is remekelt Fotó: Pesti Tamás

A pénteki negyeddöntőkben még három hazai játékos nevével is találkozhattunk, ám közülük csak egy maradt állva a hétvégére.

A torna favoritjának számító Lukács Vanda a szlovák Maluniakova ellen bukta el a továbbjutást, az első helyen kiemelt magyar 6-7, ­4-6-ra veszített. A 18 esztendős Nagy Adrienn háromszettes csatára kényszerítette Silvia Njiricet, amit végül az 5. helyen kiemelt horvát bírt jobban, 7-6, 4-6, 1-6. A Kiskút TK kötelékébe tartozó Drahota-Szabó Dorka viszont sikerrel vette az akadályt, a 17 éves magyar közel kétórás mérkőzésen diadalmaskodott a cseh Aneta Kladivovával szemben, 6-1, 1-6, 6-3.

Nefisa Berberovics a döntőben is remekelt Fotó: Pesti Tamás

A szombati elődöntőben aztán egy sima és egy szoros játsz­mát követően Drahota-Szabó is elvérzett, a fiatal játékos számára a Nagyot is búcsúztató Njiric jelentette a végállomást, a másik ágról Nefisa Berberovics jutott be a fináléba.

A vasárnapi döntőben kiélezett összecsapást láthattak a nézők, melyen végül a tornán 4. helyen kiemelt bosnyák 4-6, 6-4, 7-5-re legyőzte Silvia Njiricet, begyűjtve az ezzel járó 10 WTA-pontot is.

A párosoknál a Drahota-­Szabó, Nagy Adrienn és a Lukács Vanda, Anastasia Kulikova (finn) kettős egyaránt az elődöntőben búcsúzott, a végső sikerrel járó trófeát a Berberovics, Helgo Malene (norvég) duó szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában