Először léphet pályára a szélső

2019.09.13. 18:30

A Rákóczi ellen, Gyurcsóval

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában eddig az NB I-ben ritka párosítást láthatnak a Pancho Arénába kilátogató szurkolók szombaton 17 órakor, az újonc Kaposvári Rákóczi FC együttesét fogadja a Puskás Akadémia FC csapata.

Káldor András

A magyar kupában két éve legyőzte a PAFC a Rákóczit Fotó: pfla

A két csapat közös történelme igen rövidnek mondható, hiszen eddig csupán két alkalommal találkoztak egymással a felek: először a 2013/14-es NB I-es szezonban, melyben a Puskás AFC a 14. helyen zárt, míg ellenfele a 16. lett, és ezzel elbúcsúzott az első vonaltól. Hazai pályán Tischler Patrik 90. percben elért találata jelentette az egygólos felcsúti győzelmet, Kaposváron a visszavágón viszont bár a 32. percben Lencse László góljával előnyt kovácsoltak a sárga-kékek, a sokszoros észt válogatott Tarmo Kink erre válaszolni tudott a második félidő elején, így 1-1-el zártak a csapatok.

Ezt követően hihetetlen mélységbe zuhant a nagy múltú somogyi alakulat, mivel egy év múlva már az NB II-ből is kiestek, elsősorban financiális problémák miatt. 2015 nyarán kiderült, hogy nem kapja meg az NB III-as licencet a csapat, ezért sokáig a Somogy megyei II. osztályra készült az egyesület. Végül is egy MLSZ-határozat hatására sikerült kiharcolniuk a megye 1-es indulást, de 2015-ben gyakorlatilag megszűnt a klub. A megyei I. osztályban Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia néven indultak el. Majd 2017 decemberében a Kaposvári Rákóczi FC vezetősége vezetőedzőnek nevezte ki Waltner Róbertet, a klub saját nevelésű, válogatottságig eljutó játékosát, akivel szárnyaltak, és 2018-ban megnyerték a bajnokságot, kiharcolva az NB II-es indulást. A 2018/19-es szezon végén pedig itt ezüst­érmet szereztek, és feljutottak az élvonalba.

A magyar kupában két éve legyőzte a PAFC a Rákóczit Fotó: pfla

A kaposváriak az elmúlt öt fordulóban egy győzelmet, illetve négy vereséget könyvelhettek el, nagy meglepetésre legutóbb a Debreceni VSC otthonában Ádám Martin góljának köszönhetően zsebelhették be a három pontot. Mindenesetre rá jó lesz figyelniük a PAFC védőinek, ugyanis csapata eddig megszerzett négy találatából hármat vállalt az egykor a Vasasban feltűnt 24 éves támadó, aki 77 NB I-es mérkőzésével a zöld-fehérek egyik legrutinosabb tagja.

A Puskás Akadémia FC színeiben idei első bajnoki mérkőzésére készül a Hajduk Split csapatától egy évre kölcsönbe érkező, 18-szoros válogatott Gyurcsó Ádám. Az akadémián nevelkedő 28 esztendős szélső nagy várakozással tekint bemutatkozása elé.

– Előrelépésként tekintek a váltásra, főleg azért, mert nem kaptam volna annyi lehe­tőséget a Hajdukban, mint a­mennyit megérdemeltem volna. Tudtam, hogy hova, és kik kö­zé jövök, tisztában voltam azzal, hogy jó csapatba érkezem, amelyben benne van a po­tenciál. Kellett egy kis idő, hogy visszazökkenjek, de jó ú­ton haladok. Szeretném góllal, gólpasszokkal segíteni a csapatot. – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában