Csak mint a profik!

2019.09.20. 20:10

A 64 közé kell jutnia a Vidinek a Magyar Kupában

A labdarúgó Magyar Kupa címvédőjeként egy célja lehet a MOL Fehérvár FC együttesének: túljutni az első akadályon, az Eger SE alakulatán.

Ferencz Balázs

Hangya Szilveszter (balra) az utóbbi időben kihagyhatatlan a Vidi kezdőjéből Fotó: MW/Dömötör Csaba

Fotó: Dömötör Csaba

Az egri futball sokkal sebezhetőbb, mint amilyen a Dobó István által védett egri vár volt 1552-ben. Nemcsak a Heves megyei együttes mostani, NB III-as mivolta jelzi ezt, hanem a város futballtörténelme is. A Vidi az 1970-es években az Egri Dózsa, majd a ’80-as esztendőkben az Eger SE ellen harcolt, de ezek sem voltak jogelődjei a mostani Eger SE-nek. Az FC Eger 2003-ban megszűnt, 2005-ben pedig létrejött az Egri FC, 2012-re elérték az NB I-et. Ez a klub a következő szezont nem fejezte be, a 2008-ban még Egri Sportcentrum SE-ként alapított gárda lépett előtérbe. A MOL Fehérvár FC mostani ellenfele 2017-ben vette fel az Eger SE nevet és 2018-ban jutott fel az NB III-ba, ahol legutóbb a 10. helyen végzett. Az egriek most is a tizedikek az NB III Keleti csoportjában, 7 mérkőzésen 6 pontot szereztek eddig. Szeptember elején szerződtették a Videotonnal bajnoki címet ünneplő Vaskó Tamást, aki azonban lehet, hogy épp a Vidi ellen debütál az egri egyletben. De több olyan futballista is található a keretükben, akik Székesfehérváron nevelkedtek.

Marko Nikolics alakulatának nincs választása: nyernie kell a szombati matinén. 11.45-kor csap össze a két gárda a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban.

– Nehéz mérkőzés lesz, nem szabad senkit sem lebecsülni – jelentette ki Hangya Szilveszter, a fehérváriak védője. – Az időpont is szokatlan. Biztosan védekezni fognak, nehéz lesz feltörni a védelmüket, de egész héten a felállt védelem elleni játékot gyakoroltuk. Ha sikerül betalálnunk, utána nem lesz gond, követi a többi találat is.

Hangya Szilveszter (balra) az utóbbi időben kihagyhatatlan a Vidi kezdőjéből Fotó: MW/Dömötör Csaba

Kovács István szerint hiába a Vidi a címvédő, csakis profi mentalitás vezethet sikerre.

– Mi, azok a játékosok, akik már régebb óta itt vagyunk, tudjuk, hogy a kupagyőzelmünk előtti két idény nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, alsóbb osztályú csapatok ellen estünk ki meglepetésre – tekintett vissza a tanulságos múltra Kovács István, a fehérváriak középpályása. – Élénken élnek még a tudatunkban azok az emlékek. A most érkezőket is felvilágosítottuk arról, hogy nem szabad félvállról venni ezeket az együtteseket, mert nekik ezek a mérkőzések sokszor az év meccsei. Profin kell hozzáállnunk az Eger elleni meccshez is. Üdvözítő a helyzetünk, mert remek keretünk van, jó igazolásokat hajtottunk végre. 23-24 azonos képességű labdarúgónk van. Szerintem a kupát illetően ugyanakkora a nyomás rajtunk most, mint egy évvel ezelőtt, bár akkor annyiban nehezebb dolgunk volt, hogy az Európa-ligában is helyt kellett állnunk párhuzamosan. Bajnoki címre és Magyar Kupa-trófeára törünk, ehhez az első lépés az, hogy Egerben győzedelmeskedjünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában