a Fradi ellen

2019.08.23. 20:49

PAFC: százados meg a többiek

A Puskás Akadémia FC hálóőre, Hegedüs Lajos vasárnap 18 órakor, a Ferencváros elleni hazai bajnokin a 200. élvonalbeli mérkőzésén lép pályára.

Nagy Péter

Hegedüs Lajos szerint eddig elkerülhető gólokat kaptak Fotó: PFLA

Eljött a számvetés ideje?

– Mondhatjuk úgy, amikor tudatosult bennem, hogy a Fradi ellen kétszázadik alkalommal állok a gólvonal elé az NB I-ben, akkor átfutott az agyamon pályafutásom néhány mozzanata – nyilatkozta a Fejér Megyei Hírlapnak Hegedüs Lajos, a Puskás Akadémia FC kapusa. – Jubileum ide vagy oda, az mindennél előrébb való, hogy vasárnap legyőzzük a zöld-fehéreket. Akkor lennék csak igazán boldog!

Védett Siófokon, Pécsett, az MTK-ban, úgy érzi, hogy Felcsúton otthonra talált?

– Fiatalon nem igazán foglalkoztam azzal, hol vagy hányadik meccsemet játszom, csak az érdekelt, hogy pályán lehessek. Ezt a kerek számot is inkább a klub munkatársaitól tudom, nekem fogalmam sem volt róla. Az viszont már jobban érdekel, hogy minél kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtsak hétről hétre.

És hogy érzi, sikerül?

– A legutóbbi két mérkőzésünk inkább a helyzetkihasználásunkról, mintsem rólam maradt emlékezetes – ez kapusszemszögből akár jónak is tűnhet, viszont sem a Vidi, sem a Mezőkövesd ellen nem kaptunk érte pontot, pontokat. De nemcsak a ziccereket kell nagyobb százalékban értékesíteni, oda is el kell jutni, hogy ne ajándékozzunk elkerülhető gólokat az ellenfélnek.

Hegedüs Lajos szerint eddig elkerülhető gólokat kaptak
Fotó: PFLA

Cseri bombája, gondolom, nem ezek közé tartozik.

– Az egy kivételesen eltalált lövés volt. Ami sokkal jobban aggaszt, hogy mindhárom összecsapáson a második félidő elején kapituláltunk. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk – márpedig mi azok szeretnénk lenni –, ki kell köszörülni ezeket a figyelmetlenségből fakadó hibákat. Nem hinném, hogy ez az összeszokottság számlájára írható, egyszerűen csak jobban kell koncentrálni.

Lanzafame pontrúgásaitól e hétvégén nem kell tartani, helyette viszont rengeteg új játékosra fel kell készülniük.

– Való igaz, az FTC-hez számos új labdarúgó érkezett a nyáron, én mégis úgy gondolom, hogy Szerhij Rebrov együttesére nem egyénileg kell felkészülni. Mindegy, hogy ki van pályán náluk, ugyanazzal a filozófiával találjuk majd magunkat szemben: sokpasszos, hátulról jól felépített játékot várok tőlük. Davide távozásáról nem tudok érdemben nyilatkozni, de szerintem mindenki pótolható.

Inkább egy négy-három, mint egy unalmas nulla-nulla?

– Bármilyen sikernek örülnék, de nyilván kapusként nem szeretek három gólt kapni. Mondjuk ha így is nyernénk, akkor félretenném a büszkeségem, a lényeg, hogy miénk legyen a három pont.

Mint ismert, a bajnoki címvédő csütörtökön gól nélküli döntetlenre végzett a litván FK Suduva otthonában az Európa-liga rájátszásának odavágóján, így 72 órával később vélhetően Dibuszék nem igazán lesznek pihentek…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában