kosárlabda

2019.08.25. 22:11

Markovic Luka örül a kapitányi kihívásnak

A 25 éves bedobó, Markovic Luka lett az Alba Fehérvár NB I-es kosarasainak csapatkapitánya. Tavaly szeptemberben igazolt Kaposvárra, a nyáron tért vissza a Gáz utcába.

Horog László

Markovic Lukának az öltözőben is vezérnek kell lennie Fotó: feol

A nagy csatákban edződött, előzőleg Szolnokon, Pakson, valamint legutóbb Belső-Somogyban szereplő kosárlabdázó komoly kihívásként tekint új feladatkörére.

Markovic Lukának az öltözőben is vezérnek kell lennie
Fotó: feol

– Amikor augusztus elején megkezdtem a tréningeket a klub fiataljaival, valamint a centerekkel, Molnárral és Csorvásival, a vezetőedző a klub irányítóival és velem beszélgetést kezdeményezett. Kérdezték, vállalom-e a csapatkapitányi teendőket? Meglepett a felkérés, de örömmel mondtam igent. Tisztában vagyok azzal, hogy ez komoly megtiszteltetés, ugyanakkor felelősség is. Be kell bizonyítanom, hogy jó csapatkapitány vagyok, aki összefogja a társaságot, segít a kulcsfontosságú pillanatokban, nehéz helyzetekben.

Luka korábban nem töltött be hasonló tisztséget, mindössze egyszer, hat évvel ezelőtt, a magyar U20-as válogatottnál. Egyelőre élvezi a helyzetet, az edzőmeccseken igyekszik rutint szerezni e tekintetben. Várja a szezonkezdést, a tétmeccseket.

– Nagyon jól érzem magam újra Fehérváron. Bizakodó vagyok az új szezonnal kapcsolatban, úgy gondolom, erősek leszünk. Nem csak a saját nevelésű fiatalok, az új igazolások is nagyszerűen dolgoznak, mindenki odateszi magát a tréningeket. Optimista vagyok. Nem szeretnék tippelni a bajnokság kimenetelét illetően, mert az ellenfelek erejét nem ismerjük, azt azonban tudom, hogy mi felkészülten várjuk majd a rajtot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában