A válogatott center meghatározó szeretne lenni

2019.07.03. 18:10

Több percet szeretne

A 25 éves válogatott center Molnár Márton a több lehetőség reményében szerződött az Alba Fehérvár kosarasaihoz.

Horog László

Molnár Márton lényegesen több játékpercet remél Fotó: kesport.hu

Körmenden született és kezdett kosarazni, majd 18 évesen Sopronba igazolt. Négy évet töltött a hűség városában, aztán az Alföldre, Kecskemétre vezetett az útja. Három, a KTE-ben töltött szezon után igazolt Fehérvárra. Elmondása szerint egyértelműen az előrelépés reményében.

Körmendi kosaras az élvonalbeli bemutatkozása előtt ritkán igazol Sopronba. Ön tinédzserként ezt tette. Miért?

– Mert nem láttam az esélyét, hogy rövid időn belül a felnőtt keret tagja legyek. Megnyertük a junior bajnokságot, én lettem a legjobb center, jól ment a játék. Hívott az SKC, igent mondtam. A váltásban az iskola is szerepet játszott, az országos hírű erdészeti középiskolában folytattam a tanulmányaimat és bemutatkozhattam a felnőttek között a legmagasabb osztályban. Mindkettő fontos volt.

Tehát vonzza az erdő.

– Igen, megnyugtat. Ha majd befejezem a kosárlabdát – remélem, nagyon soká lesz –, szívesen dolgozom majd a szakmámban, erdészként. Ugyanakkor személyi edzői képesítést is szereztem a közelmúltban, az is érdekel, az sem kizárt, hogy a sportban maradok. Amúgy nem csak az erdő, a víz közelsége is jó hatással van rám, imádok horgászni is.

Molnár Márton lényegesen több játékpercet remél
Fotó: kesport.hu

Ahogy sok társa, a halat kifogja, majd visszaengedni.

– Ellenkezőleg, a méretes példányokat megsütöm. Persze, az említett elfoglaltságok remek kikapcsolódást jelentenek, de az elsődleges az életemben a kosárlabda. Örülök, hogy Fehérvárra igazoltam, várom a felkészülés kezdetét. Bár a KTE előrébb végzett a legutóbbi bajnokságban, úgy gondolom, az Albával szintet tudok lépni. Olyan csapatunk lesz, amellyel eséllyel pályázunk a négy közé jutásra.

Az alföldi együttesből lett válogatott, marasztalták, mégis az Albát választotta. Miért?

– Három szezont töltöttem Kecskeméten, az első nem volt sikeres, egy elhúzódó sérülés miatt két hónapot kihagytam. A 2017–18-as, valamint a 2018–19-es bajnokságra viszont jó szívvel emlékezem, előbb 10, majd 12 percet átlagoltam a meccseken. Jól éreztem magam a KTE kötelékében. A Fehérvárban szeretnék 15-20 percet pályán lenni meccsenként, Csorvási Milánnal harcolunk majd a palánk alatt. Tavaly nyáron a válogatottban is bemutatkozhattam, Litvánia ellen. Nagy élményt jelentett, hogy magamra ölthettem a címeres mezt. A bő keretnek immár másfél éve tagja vagyok, azonban a szűkítettbe ritkán férek be, a célom az, hogy ezentúl a létszámcsökkentésnek ne essek áldozatául. Legutóbb februárban volt összetartás, akkor meghívott a szövetségi kapitány, remélem, számol velem a folytatásban is.

AUGUSZTUS KÖZEPÉN KEZDENEK

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően, ezúttal is augusztus derekán kezdi a felkészülést az új bajnokságra az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata, a Gáz utcai sportcsarnokban. A bajnoki szezon kezdete még nem ismert, a sorsolás nem készült el. A fehérváriak ezúttal is több edző meccset vívnak hazai pályán és idegenben, a szakmai munkát továbbra is a spanyol Jesus Ramirez irányítja, stábjának kialakítása jelenleg is zajlik. Az ügyvezető, Simon Balázs elmondta, több játékossal – főként külföldiekkel – állnak tárgyalásban, rövidesen újabb kosarasok érkezését jelentik be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában