női kézi

2019.07.14. 15:25

Nagyon gyors, gólerős szélső jött

Az Alba FKC NB I-es női kézilabda csapata kilenc új játékost szerződtetett a nyáron. A francia Sabrina Zazai nemzetközi porondra lépne a fehérváriakkal.

Ferencz Balázs

Sabrina Zazai (labdás) a francia strandválogatott erőssége F.: Toulon

Nagyon gyors, gólerős játékost szerződtetett a jobb szélre az Alba FKC. A francia Sabrina Zazai 13 éves korában a Ple Sud 38 csapatában kezdett kézilabdázni, majd 18 évesen igazolta le a Besancon. Négy idény után váltott, a Toulon St-Cyr együtteséhez került, ahonnan most Magyarországra költözött a balkezes szélső.

Most először kézilabdázom a hazámtól távol, így izgatottan várom a szezont. Az Alba FKC megkeresése megtisztelő volt, s minden más ajánlatot megelőzött. Eddig úgy tűnik, jól döntöttem, hiszen nagyon kedvesek az emberek Fehérváron, a klub pedig határozott célkitűzések mentén dolgozik. Örülök, hogy részese lehetek a közös munkának – fogalmazott a 24 éves Zazai, aki nem egyedül képviseli a gall kézilabdát Fehérváron. Claudine Mendy marad, s a gólvonal elé érkezett a 30 éves francia válogatott Armelle Attingré is.

Sabrina Zazai (labdás) a francia strandválogatott erőssége
F.: Toulon

- Örülök, hogy nem Armelle Attingré ellen kell végre játszanom, hanem egy célért küzdhetünk az FKC-ban. Négy évvel ezelőtt két éven át Cziráki Fannival is együtt játszottam Besancon-ban, már tőle is sok jót hallottam Székesfehérvárról. Szeretnénk a bajnokságban olyan helyen végezni, ami nemzetközi kupaszereplést ér. Mindent meg fogok tenni, hogy játékom segítse a törekvéseket. A magyar bajnokság a világ legerősebb pontvadászata, olyan csapatokkal az élen, mint a Győr, a Ferencváros, vagy az Érd. De az élmenőkön kívül is magas játékerőt képviselő csapatok szerepelnek az NB I-ben, min például az Alba. Nem könnyű a magyar nyelv, barátkozom vele. Már a megérkezésem előtt elkezdtem tanulgatni. A szüleimmel együtt fedeztük fel a várost, s az elkövetkezendő két évben az ország más tájaira is szeretnék ellátogatni – mosolygott a csapattal hétfőtől Siófokon edzőtáborozó Sabrina Zazai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában