Folytatnák a remek szériát

2019.07.12. 21:27

Már az osztrák döntő kapuján kopogtat az Enthroners

Az osztrák amerikaifutball-bajnokság III. Divíziójában a döntőért játszik a Fehérvár Enthroners.

Dévai N. Csaba

Jebrai Regan (50) védőmunkája ezúttal is fontos tényező lesz

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Erőtől és önbizalomtól duzzadva léphet a First Field gyepére a Fehérvár Enthroners csapata szombat délután, hiszen Jim Ward tanítványai július 6-án a Kijev Capitals legyőzésével elhódították a HFL-bajnoknak járó trófeát. A klub szezon előtti két célkitűzéséből az egyik tehát maradéktalanul teljesült már, most viszont jöhet a második fél: megnyerni az osztrák III. Divíziót, és ismét feljebb lépni a rangsorban. Ehhez az alapszakaszban veretlen Koronázóknak először a divízió másik, A jelű csoportjának második helyéről (hat győzelem, két vereség) érkező Pinzgau Celtics csapatát kell legyűrnie szombat délután hazai közönsége előtt. Egymás ellen a csoportbeosztásból kifolyólag még nem játszott a két együttes, az viszont igen beszédes adatnak számít, hogy a fehérváriak 276 pontot szereztek az alapszakasz során a Pinzgau 222 pontjával szemben, és míg az Enthroners védelme mindöszsze 24 pontot engedélyezett az ellenfeleknek, addig a Pinzgau ellen 89-et tudtak gyűjteni.

Jebrai Regan (50) védőmunkája ezúttal is fontos tényező lesz
Fotó: Kricskovics Antal

– Egy fontos találkozó következik a rájátszásban, ahol minden mérkőzést már nyerni kell, nem lehet hibázni – nyilatkozta Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners elnöke. – Papíron mi vagyunk az esélyesebbek, de a papír nem nyeri meg helyettünk a találkozót. Nem szabad lebecsülni az ellenfelet, mert akkor biztosan meglepetést tud majd okozni, ami akár végzetes is lehet számunkra. Nem is ismerjük annyira, hiszen nem találkoztunk még velük, úgyhogy mindvégig résen kell majd lennünk – zárta értékelését.

A találkozón ismét hasíthat a HFL Év támadójátékosa szavazásán második helyen végző fehérvári futó, Ryan Tuiasoa, valamint a szezon legjobb védőjátékosának megválasztott Jebrai Regan. Szintén fontos lesz, hogyan sikerül a speciális egységet összerakni, hiszen az többször is okozott gondot az elmúlt időszakban. A mérkőzés szombat 17 órakor veszi kezdetét a First Fielden, a belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában