Kékszalag

2019.07.21. 19:45

Amit elterveztek, teljesítették a fehérvári hajósok

Az 51. Kékszalag Nagydíj Tókerülő Vitorlásversenyen több székesfehérvári hajós, s egy teljes koronázóvárosi egység is szelte a Balaton habjait.

Káldor András

Dávid Zsolt törött kézzel is helytállt

Fotó: Sunshine legénysége

A Sunshine ugyan hat perccel a szombat reggel 9-kor lejáró limitidő után érkezett be, a legénység jó hangulatban zárta a háromnapos megmérettetést.

Közel harmincféle hajóosztályban hirdettek eredményt, az abszolút győzelemre mindössze néhány hajónak volt esélye. Ám a többiek is megtalálhatták méltó ellenfeleiket, a velük azonos, vagy hasonló hajókkal vetélkedve. Így volt ezzel a Sunshine legénysége is, amely kizárólag fehérvári hajósokból – Ádám Zsolt, Boór Dániel (kapitány), Dávid Zsolt, Hegyi István, Horváth Márk, Kiss Attila, Tóth Tamás, Varga Krisztián – állt. A csapat végül az első tízben végzett.

Dávid Zsolt törött kézzel is helytállt
Fotó: Sunshine legénysége

– Leginkább azzal kellett megküzdenünk, hogy nehéz, 8 tonna volt a hajó önsúlya, és nem volt szelünk – tájékoztatott Dávid Zsolt, aki törött kézzel is végig dolgozott. – Ilyenkor félre kell tenni azt a „mellékkörülményt”, hogy kínokkal bajlódtam. Aki jobb taktikát dolgozott ki, a többiek elé kerülhetett, és a szerencsének is óriási szerepe volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában