A Rallye 2-ben versenyző székesfehérvári duó Veszprémben is rajthoz áll

2019.07.05. 22:13

A murván csakis ésszel lehet…

Nagy várakozás előzi meg az országos ralibajnokság hétvégi futamát, amely idén csak egynapos lesz.

Nagy Péter

Várnaiéknak a hétvégén is kelleni fog a napszemüveg Fotó: Salánki

125 kilométer gyorsasági szakasz és 30 fokos nappali hőmérséklet vár a 26. Taxi4 Veszprém Rallye versenyzőire vasárnap. Az első osztályban 56-an, a Rallye 2-ben eddig 24-en adták le a nevezésüket. Az indulók számából (is) következik, hogy idén mindössze egynapos lesz a viadal, az ORB-ben 9, a másodosztályban „csak” 5 gyorst kell megtenniük a pilótáknak és navigátoruknak. Újdonság a szombati kvalifikáció, amely meghatározza a későbbi rajtsorrendet. A futamról Várnai Dávidot kérdeztük, aki Szabó Tamás oldalán egy Honda Civic volánja mögött vág neki a murvás pályának.

Várnaiéknak a hétvégén is kelleni fog a napszemüveg
Fotó: Salánki

– A murva jelenti számomra az igazi ralit, ezért nekünk nem volt kérdés, hogy ott leszünk-e Veszprémben – mondta a fehérvári autóvezető. – A kocsinkkal minden rendben van, jön, megy, villog, dudál. A viccet félretéve ésszel kell menni, az ugratóknál különösképpen figyelek majd. Legutóbb hazai környezetben, Fehérváron versenyeztünk, ahol már az első gyorson szétesett a váltókulissza, így folyamatosan veszítettünk a sebességünkből, ráadásul a végére még a lengéscsillapításunk is elszállt. Kész csoda, hogy ilyen állapotban is sikerült bejönnünk a második helyre a kategóriánkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában