2019/20-as mezőny

2019.06.05. 22:50

Teljes az NB II-es focimezőny

Az NB III-as bajnokságok zárultával, valamint a licenckiadások után kialakult a Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó-bajnokság 2019/20-as mezőnye.

Ferencz Balázs

Az élvonalból az MTK Budapest és a Szombathelyi Haladás esett ki a másodosztályba, míg onnan a Zalaegerszegi TE és a Kaposvár jutott fel az NB I-be. Az egyelőre vezetőedző nélkül álló Aqvital FC Csákvár alakulatát is soraiban tudó NB II-es mezőnyből a Cegléd, a Mosonmagyaróvár, valamint a Monor búcsúzott.

A harmadosztály Nyugati csoportját az Ajka, a Közép régiót a Szeged Grosics Akadémia nyerte, míg Keleten a Szolnoki MÁV végzett az első helyen. Mindhárom klub megkapta az MLSZ-től az indulás feltételéül szolgáló licencet, így teljessé vált a második vonal 20 csapatos mezőnye: MTK, Haladás, Gyir­mót, Vasas, Békéscsaba, Budaörs, Soroksár, Győri ETO, Kazincbarcika, Nyíregyháza, AQVITAL FC CSÁKVÁR, Siófok, Vác, Dorog, Budafok, Tiszakécske, Balmazújváros, Ajka, Szeged Grosics Akadémia, Szolnoki MÁV.

Vezető képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában