foci

2019.06.16. 20:56

Kétezer néző előtt jutott fel a BTC

Az NB III-as osztályozó visszavágóján a bicskei labdarúgócsapat egygólos győzelmet aratott, így Vukmir Dragan tanítványai jövőre a harmadik vonalban folytathatják.

Káldor András

Vukmir a levegőbe, a Bicske az NB III-ba repült Fotó: 2060.blog.hu

Tatabányai SC–Bicskei TC 0-1 (0-1)

Tatabánya, 2000 néző. Vezette: Gaál Ákos

Tatabánya Balla – Kovács D., Árvai, Soltész, Kovács I. – Klausz (Farkas V.) -, Kocsis (Krupánszki), Fodor (Solymos), Gaszner – Székely, Katona. Edző: P. Nagy László.

Bicske: Zelizi – Solt, Sötét, Molnár V., Madarász – Lak, Rigó G. – Tornyai T. (Harangozó), Varga Z. (Peinlich), Nagy D. – Farkas M. (Móri). Edző: Vukmir Dragan.

Gól: Farkas M. (18.)

Feljutott: a Bicskei TC 1-0-s összesítéssel

Vukmir a levegőbe, a Bicske az NB III-ba repült
Fotó: 2060.blog.hu

Az NB III-as tagságért zajló osztályozó első, bicskei mérkőzésén nem született döntés, ám a hangulat és a honi futballpályákon – még NB I-ben is – ritkának számító szurkolósereg által gerjesztett légkör mindenki számára maradandó élményt jelentett. Nem történt ez másként a Grosics Gyula Stadionban sem, csupán annyi volt a változás, hogy még többen töltötték meg a lelátót.

A 15. percben Árvai Dániel előtt adódott lehetőség, miután Zelizi Patrik bizonytalanul jött ki kapujából egy előre ívelésre, de végül a vendégvédelem felszabadított. A tatabányai rohamokat követően, a 18. percben Tornyai Tamás harcolt meg egy labdáért az alapvonalnál, majd éles szögből megcélozta a jobb alsó sarkot, ami váratlanul érte Balla Olivért, így a játékszer a kapufáról a középen álló Farkas Máté elé pattant, a tavasszal eddig mindössze egyszer szóhoz jutó csatár közelről az üres kapuba pofozta azt, 0-1.

A 20. percben Varga Zoltán beadásából Tornyai 8 méterről a hálóba lőtt, ám az előző meccshez hasonlóan, les miatt most sem adta meg a játékvezető a középpályás találatát. A folytatásban több ígéretes helyzetet is kidolgoztak a vendéglátók, de a bicskei védelem derekasan állta a sarat.

A szünet után sem változott a játék képe, a Tatabánya az egyenlítésért támadott, a jobbára védekező BTC pedig veszélyes kontrákkal operált. Vukmir Dragan fiai azonban nem engedték kiénekelni a sajtot a szájukból, így megérdemelten készülhetnek történelmük harmadik harmadosztályú időszakára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában