Nemcsak játékosként bizonyított

2019.06.16. 07:28

Dvéri Zsolt edzői karrierje eddigi legnagyobb elismerését kapta

A Sárosd Kronos Sport mesterét az Év Edzője díjban részesítette az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságának Társadalmi Elnöksége .

Káldor András

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nemcsak megyeszerte, hanem országos viszonylatban sem találunk olyat, aki ne ismerné a Videotonban nevelkedő, majd a Gázszer FC-t, később pedig Újpest csapatát erősítő Dvéri Zsolt nevét. A kiváló rúgótechnikájáról ismert, négyszeres válogatott középpályás 2002 telén igazolt vissza a Vidibe, ahol egy rövid visszavonulást és visszatérést leszámítva 2010-ig futballozott.

A fehérvári közönség imádta a játékát, káprázatos passzain mindig sokan ámultak. Magyar Kupa-győztes, bajnoki ezüst- és bronzérmes, összesen 354 NB I-es bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezeken 66 gólt szerzett. 2010 után falujában, Seregélyesen volt játékos-edző, majd 2011 óta a megyei I. osztályú Sárosd csapatánál tölti be ugyanezt a pozíciót. A helyi labdarúgás fáradhatatlan motorja, 42 évesen is meghatározó szerepet tölt be a megyei színtéren. Nemcsak a felnőtteket irányítja, hanem az utánpótlásban felbukkanó tehetségeket is árgus szemekkel figyeli, segíti. Szerepvállalása óta a sárosdiak a megye egy élmezőnyéhez tartoznak, évről évre felveszik a versenyt a legerősebbekkel is. Az idei kiírásban remekül hajráztak, s végül a dobogó második fokára állhattak fel.

Dvéri Zsolt szerint ez volt edzői pályafutása legszebb éve, trénerként karriere csúcsa Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Nem számítottam rá, és nem is tudtam arról, hogy van egy ilyen díj, nem ez motivált. A csapataimmal jól szerepeltünk, szerettem volna Sárosdon maradandót alkotni, büszke vagyok az eredményeinkre, mind az utánpótlásban, mind a felnőtt bajnokságban. Ez volt pályafutásom legszebb éve és egyelőre az edzői karrierem csúcsa – mondta elérzékenyülve a játékosként fi neszes megoldásairól híres szakember.

– Nem csak a felnőttekkel foglalkozom, az egész utánpótlással folyamatosan tartom a kapcsolatot. Az edzőkkel kialakítottunk egy szisztémát, úgy próbáljuk meg felépíteni a játékosokat a lehető legfiatalabb korosztálytól kezdve, hogy mire az első csapathoz kerülnek, az ott alkalmazott játékrendszer ne jelentsen újdonságot számukra. Kilenc éve vagyok Sárosdon, ez idő alatt a megyei egyben négy második helyet értünk el, valamint egy megye kettes bajnoki cím került a birtokunkba irányításommal. Türelmesek vagyunk a 18-19 éves fiatalokkal, a megye egyben minden évben próbálunk felépíteni tehetséges játékosokat. Annak örülünk – és annak vagyunk a hívei –, ha feljebb tudunk adni játékosokat, elfogadjuk, hogy nem ez az egyesület jelenti nekik a végállomást.

Dvéri Zsolt több, komolyabb gárdát is megjárt Magyarországon, így széles körű rutinját teljes mértékben tudja kamatoztatni Sárosdon.

– Remélem, hogy ez a klub előnyére válik. Nagyon jó háttérrel dolgozunk, ki kell emelnem a vezetőséget, de az egész egyesület családias légkörű. Az összes korosztálynak közös programokat szoktunk szervezni, és tényleg nagyon jó közösséget alkotunk.

A fejlődést tartom szem előtt, a játékosoknak próbálom átadni azt a tapasztalatot, amit az évek során, a profi pályafutásom alatt megszereztem. Ez nem biztos, hogy mindig eredményekben mutatkozik meg, hanem, lehet, hogy emberségben, a civil életben. Persze ez megnyilvánul a futball iránti alázatban is – hangsúlyozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában