Földön, vízben és nyeregben

2019.06.02. 20:44

Dunaújvárosi a legjobb Fejér megyei triatlonista

Közel ötszáz triatlonos indította el a fehérvári sportos nyarat az eXtremeMan 51,5 névre keresztelt egyéni és váltó triatlonversennyel. A hosszú hetek óta tartó esőzés ellenére most az időjárás is megkönyörült a sportolókon.

Ferencz Balázs

Janota Zoltán a 11. helyen végzett az abszolút versenyben

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

EXtremeMan 51,5. A viadal Nagyatád és Kaposvár mellett Székesfehérváron immár második alkalommal toborozta a hazai, vagy a határon túli triatlonosakat, legyenek ők aktív, profi versenyzők, vagy csupán hobbiból úszó-kerekező-futó „elvetemültek” – a szó jó értelmében. 51,5. Ennyi kilométert kellett teljesíteniük a triatlonosoknak, azaz rövidtávú megmérettetésen harcoltak.

A 27 fokos déli melegben 330 egyéni triatlonversenyző, valamint 10, háromfős váltócsapat csobbant a Csónakázó tó közel 18 fokos vízébe, hogy teljesítse a 2x750 méteres úszópenzumot. A vízből kikászálódva nyeregbe pattant a mezőny, s a sárpentelei erdőt is érintve, Székesfehérvár nyugati elkerülő szakaszán kerekeztek kétszer 18,5 kilométert, hogy a ki- és bevezető 1 kilométeres városi szakasszal letudják a 40 kilométeres kerékpáros szakaszt.

Janota Zoltán a 11. helyen végzett az abszolút versenyben
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A versenyt a 10 kilométeres futás zárta, a Csónakázó tó körül és a Rózsaligetben nyargaltak 5 kört a versenyzők. A kora délután érkező zápor sem zavarta az extrém „meneket” és „womeneket”, talán még frissítette is az aszfalton izzadókat. A fehérvári megmérettetést a férfiaknál a bajai Mogyi SE sportolója, Veréb Dávid nyerte, 1.55,08-as ideje a teljes mezőny legjobbja volt. Somogyi Miklós (FTC) és a Dunaújváros Triatlon SE versenyzője, Füzesy Dávid is felfért az abszolút összevetés dobogójára. Legjobb fehérváriként Janota Zoltán (Family Tree Triatlon SE) végzett, a 11. lett, kategóriájában a második.

A nők abszolút győztese Malatinszky Zsófia (Tuttobici-Bottecchia) lett 2.11,29-es idejével úgy, hogy ő a 40-44 éves kategória versenyzője. Dr. Szentpéteri Diána (ExtemeMan) és Pomucz Edina követte a győztest. Legjobb hazai triatlonosként dr. Sápi Csilla (Family Tree) a 11. helyen ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában