Modern szintű futballtanítás

2019.06.28. 20:00

Bemutatóedzést tartottak a Feketehegy-Szárazrét Sport-egyesület Bébic utcai műfüves pályáján

Napjaink labdarúgásában azok a játékosok válnak és maradnak piacképesek, akik nemcsak átlátják a pályán végbemenő történéseket, hanem gyors döntéshozatali képességükkel alakítani is tudják az eseményeket.

Dévai Nándor Csaba

2Az ifjak részéről komoly lelkesedés fogadta a különleges edzést F: NN

Ehhez olyan szintű futballtudásra és labdabiztosságra van szükség, aminél egy-egy megmozdulás zsigerinek, ösztönösnek tűnjön. Ebben segít a N.O.R.T. Complex Football egyéni és kiscsoportos képesség- és személyiségfejlesztő képzés.

– Kis csoportokban, 9–12 fő részvételével tartjuk az edzéseinket, biológiai életkor és képességi szint szerint strukturálva a jelentkezőket. Egyórás időtartamú edzések keretein belül az alapkoncepciónk a személyiséget alkotó alapképességek rendszerének az ismerete, figyelembevétele – nyilatkozta Németh Roland, A-licenszes, a módszert oktató labdarúgóedző – Ez minden embernél definiált képességeket tartalmaz, mint a kognitív, a pszichomotorikus és a kommunikatív képességek csoportját – ezek mezsgyéjén alakítottuk ki a szakmai programunkat. Amiben mi mások vagyunk, mint egy egyesület, az az, hogy nálunk a kétévnyi működésünk során az ötéves óvodástól kezdve az NB I-es futballista is tiszteletét teszi az edzéseinken. A képességrendszer tekintetében nagyon fontos a definiált képességek ismerete, amihez kifejlesztettünk egy ma már szabadalom által védett eszköztárat.

2Az ifjak részéről komoly lelkesedés fogadta a különleges edzést F: NN

Ez egy audiovizuális eszköz – bár a hangsúly inkább a vizualitásra helyeződik –, ami a jobb és a bal agyféltekét egy időben próbálja magas szinten stimulálni. Az eszköztár a futball specifikumai és az idő tekintetében úgy vezényli az edzést, mint egy olyan segédedző, akire állandóan figyelni kell, így a koncentrációt, észlelést, érzékelést, a versenyhelyzetet a legmagasabb szinten sajátítják el a gyerekek. Fények és alakzatok révén adják az utasításokat ezek az eszközök, ami azért nagyon jó, mert nem bekiabáljuk, hogy mit csináljon a gyerkőc, hanem megteremtjük azt a helyzetet, ahol neki rendkívüli módon gondolkodnia kell, és úgy kell állandó versenyhelyzetben döntéseket hoznia, hogy közben nem a labdát nézi.

– Egy olyan képzési technológiáról van szó, ami eddig csak Budapesten volt elérhető, de mi szeretnénk, hogy ezt elhozzuk Székesfehérvárra is. Ennek a bemutatóedzésnek az a célja, hogy felmérjük, van-e igény rá, tetszik-e a gyerekeknek – amennyiben így lesz, szeretnénk a N.O.R.T. szakembereivel külön edzéseket elindítani heti rendszerességgel itt a Bébic utcai műfüves pályán – nyilatkozta lapunknak Rapali Zsolt, a Feketehegy-Szárazrét SE elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában