focikupa

2019.06.16. 20:20

A legendás trénerre emlékeztek

A helyi kötődésű, országosan is elismert egykori élvonalbeli labdarúgóedzőre emlékezve negyedik alkalommal rendezték meg a Jung József futballemléktornát vasárnap a szabadbattyáni sportpályán.

V. Varga József

Az U11-es torna Szabadbattyán (kék-piros)–Polgárdi derbije Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Jung József a fiatalokat mindig a labdarúgás szeretetére nevelte, arra, hogy bízzanak a munkában, s szenvedéllyel játsszanak. Délelőtt hat település – Káloz, Nádasdladány, Polgárdi, Szabadbattyán, Székesfehérvár-Maroshegy és Úrhida – gyermek utánpótlás kupája zajlott, délután pedig a Dunaújváros, a Szabadbattyán (két gárdával) és a Videoton csapata lépett pályára az öregfiúk focitornáján.

 

Az U11-es viadalt a Káloz nyerte, az U13-as korosztályban a Polgárdi diadalmaskodott. A két nyertes iskolája Simon István vállalkozó jóvoltából sportcélú pénzjutalmat is átvehetett. A legjobb játékos cím a battyáni Csöndör Kornélnak dukált, a legjobb kapus a szintén battyáni Buza Levente, a gólkirály a polgárdi Fi László lett.

Az U11-es torna Szabadbattyán (kék-piros)–Polgárdi derbije
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A srácok a MOL Vidi FC Magyar Kupa-győztes együttese által dedikált focilabdát kapták meglepetésként. A vándorkupát az Úrhida két korosztályos alakulata érdemelte ki; az emléktorna védnöki tisztét Törő Gábor országgyűlési képviselő töltötte be. Jung József egykori tanítványai közül Halmai Gábor is pályára lépett a Vidiben, amelyben több UEFA-kupa-ezüstérmes is mezt húzott, köztük Csongrádi Ferenc és Csuhay József. Dunaújvárosból Báló Tamás és Csehi Tamás délelőtt tette tiszteletét, mint ahogy az egykori tréner mentora, Szabó Tamás is Szabadbattyánba látogatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában