Taroltak a címvédők

2019.05.28. 17:35

Újra bajnok az Old Girls és a Vadmalacok

Nem született meglepetés a Fejér megyei kosárlabda-bajnokság helyosztóin.

Horog László

Zsinórban harmadszor lett bajnok a Vadmalacok csapata

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Az MKOSZ-csarnok adott otthont a Fejér megyei kosárlabda-bajnokság 2018–19-es kiírásának. A hölgyeknél a bronzéremért a DUE DSE Fakéz csapata a Várpalota KK-val mérkőzött: a dunaújvárosi lányok fölényes, 105-18-as győzelemmel szerezték meg a harmadik helyet. Az aranycsata a tavalyi bajnok Old Girls és a Veszprémi ESC között dőlt el, a fehérvári hölgyek végig vezetve, 44-32-re nyerték a döntőt, ezzel megvédték címüket.

A bajnokság legjobb pontdobója Kováts Nóra (Várpalota KK, 229 pont) lett, a legtöbb hárompontost Deák Dalma (Veszprémi ESC, 24) szerezte, a büntetőket a legjobb hatékonysággal pedig újfent Kováts Nóra (Várpalota KK, 89,13%) értékesítette.

A nők után a férfiak következtek, a hetedik helyért a Vasöntöde és az Alba Fehérvár küzdött volna, de az Alba mindössze három játékossal jelent meg, így a Vasöntöde játék nélkül zárt a 7. helyen. Az 5. helyet a Konstruktor csapata szerezte meg, miután 74-58-ra legyőzte a Fehérvár KC alakulatát. A Tech Lingua–Várpalota KK-meccs már a bronzéremért zajlott, az izgalmas derbi végül a Tech Lingua sikerével végződött (69-61). A döntőben a címvédő Vadmalacok az Ősfehérvárral csatázott, előbbi 72-64-re nyert, ezzel zsinórban harmadszor lett bajnok.

Zsinórban harmadszor lett bajnok a Vadmalacok csapata
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A legjobb pontdobó díj Pataki Zoltánhoz került (Tech Lingua, 664 pont), a legtöbb hárompontost Fekete Csaba (Vadmalacok, 76) szerezte, a büntetőket a legjobb hatékonysággal Tóth Szabolcs (Vasöntöde KC, 77,27%) dobta.

Az eredményhirdetés előtt került sor a Bogár Pál-díjak átadására, az idei évben a felnőtteknél Szigetvári Zoltán, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia edzője, utánpótlás kategóriában Horváth Dóra (Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia), a fi úknál pedig Lukács Norbert (Alba Fehérvár) kapta az elismerést.

Csarnai Mihály, a Fejér Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke gratulált a győzteseknek és a díjazottaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában