Málits István jó versenyzéssel rukkolt elő

2019.05.04. 18:57

Marosi Ádám legjobb magyarként a 13.

A női versenyben szerzett aranyérem után a férfiak viadala visszafogottabb magyar szereplést hozott.

Ferencz Balázs

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kovács Tamás

Az utóbbi hónapokban két bokaműtéten átesett Demeter Bence emlékezetes selejtezőt produkált, nagyot futva, tizedikként kvalifikálta magát a 36 fős döntőbe. Ahol két társa is medencébe ugrott szombat reggel, volános klubtársa, Málits István, valamint az olimpiai bronzérmes, Marosi Ádám. Demeter már annak is örült, hogy felépülése után döntőbe jutott, nem várt magától dobogós szereplést, annak ellenére, hogy fűtötte a hazai pálya. A medencében 2:08,94 perces ideje a 21. helyre volt elég, s a vívópáston igyekezett javítani, de valahogy nem forgott kezében a párbajtőr. Tőle szokatlan módon csak kilenc ellenfelét szúrta meg, ellenben 26 találatot bekapott, így jócskán visszaszorult a mezőny végére, két szám után a 35. volt. Málits István az uszodában 2:14,42 perc alatt teljesítette a 200 métert, ezzel a 35. pozíciót foglalta el, de a vívás során majdnem pozitív mérlegig szurkált.

17 győzelme mellett 18 vereséget szenvedett, így két szám után a 26. helyen állt. Az abszolút rutint Marosi Ádám képviselte, s a BHSE versenyzője kiegyensúlyozottan tette a dolgát. A medencéből tizenegyedikként szállt ki, a vívás során pedig 18/17-es mérleget hozott, így a 13. volt a bónuszvívás előtt. A Bregyóban felállított színpadon Demeter Bence az első párharcban pástra lépett, és sorozatban hét ellenfele is megízlelte pengéje hegyét, s ezzel 7 pluszpontot szerzett. A 27 éves Málits István egy négyes sorozatot maga mögött tudó koreait állított meg, s egy bónuszponttal zárt. Marosi Ádám is így tett. A lovaglás előtt a francia Valentin Prades állt az élen, az egyiptomi Hamad és a cseh Jan Kuf előtt.

Demeter Bence bizakodhatott, hiszen éppen Hellát kapta, azt a lovat, mellyel Alekszejev Tamara a női döntőben hibátlan lovaspályát ugratott. Azonban ez az esős szombat nem a volános olimpikon napja volt. Két verőhibát vétett, az utolsó akadály előtt pedig kitört a lova, így 267 ponttal zárta a lovaglást. Málits István Charlie nyergében szépen lovagolt, s ami még fontosabb, hogy csupán csak egy verőhibát vétett. Marosi Ádám csak időtúllépés miatt kapott két pont levonást, így 13-ként indult a 3x800 méteres laser-runra. Málits a 26. helyről indulva araszolt előre, mert jól célzott, és a futással sem akadt gondja. Marosi is tört előre, majd aztán induló pozíciójában, a 13. helyen ért célba. Málits István a közönség vastapsa közepette elképesztő sprinttel robogott át a célvonalon a 25. helyen. Demeter Bence már elengedte a versenyt, utolsóként zárt. A világkupát hatalmas csatában nyerte a német Christian Zillekens, a francia Prades és az egyiptomi Elgendy előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában