U17-es labdarúgó-Európa-bajnokság

2019.05.14. 21:15

Erre a teljesítményre lehet építeni

Az Írországban rendezett U17-es labdarúgó-Európa-bajnokság negyeddöntőjében drámai körülmények között esett ki a magyar válogatott.

Dévai Nándor Csaba

Nagyszerű formában játszott a felcsúti Posztobányi Fotó:UEFA

Magyarország–Spanyolország 1-2 (0-1) b. u.

Dublin, 1320 néző. V.: Farrugia Cann (máltai)

Magyarország: Hegyi – Buna, Balogh B., Horváth M., László – Posztobányi, Ominger, Kata, Kosznovszky (Komáromi, 66.) – Németh A., Zuigeber (Major, 65.). Szövetségi edző: Preisinger Sándor

Spanyolország: Gólszerzők: Escobar, Moreno

Az előzetes várakozásoknak megfelelően szoros, Eb-negyeddöntőhöz méltó összecsapást hozott a magyarok Spanyolország elleni mérkőzése, az utolsó pillanatig kérdéses volt a leendő győztes.

Nagyszerű formában játszott a
felcsúti Posztobányi Fotó:UEFA

Rögtön a mérkőzés elején, egy komoly magyar helyzet – Ominger Gergő, a Puskás Akadémia neveltje próbálta átemelni a kint ácsorgó Martínez kapust, ám lövése fölé szállt – után a spanyolok szereztek vezetést: Jordi Escobar lövése pattant be a kapufáról, 0-1. Az egyenlítésre a második félidő ötödik percéig kellett váni, amikor két PAFC-játékos, a csapatkapitány Posztobányi Patrik és Ominger összjátéka után utóbbi lőtt távolról a hispán kapuba, 1-1.

A rendes játékidőben már nem változott az eredmény, míg a büntetőknél jobban össz­pontosított az ellenfél, 2-1-es eredménnyel jutott tovább. Magyarország ezek után az ötödik helyért szállhat majd csatába, amely mérkőzést csütörtökön, Belgium ellen vívja Preisinger Sándor szövetségi edző ifjú legénysége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában