Az FTC első embere szerint a Vidi nem volt fair

2019.05.09. 21:49

Elnöki Vidi-kritika

Még mindig a Petrjak-ügy. A bajnok Ferencváros egyik legjobb labdarúgója, Ivan Petrjak a következő szezont a Mol Vidi FC-ben tölti. A két rivális közötti klubváltást Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke erkölcstelen húzásnak tartja.

Ferencz Balázs

Stopira a nyártól már csapattársként ölelheti keblére Petrjakot Fotó: MW

A tények: Ivan Petrjak, a Sahtar Donyeck 26 éves támadója kölcsönben szerepelt a Ferencvárosnál, ahol az egyik legjobb játékosnak bizonyult. Kölcsönadási szerződése június 30-án jár le, de nem marad a zöld-fehéreknél, mert a Sahtar elfogadta a Mol Vidi FC vételi ajánlatát, s a fehérváriak az ukrán játékossal is meg tudtak állapodni. Az FTC aztán azzal vádolta meg Petrjakot, hogy a több pénzért igazol Fehérvárra, az FTC elnöke, Kubatov Gábor pedig azt nehezményezi, hogy erkölcstelen, ha egy labdarúgó-társadalom két legjobb csapata egymás keretéből szipkázza el a játékosokat.

„A két klub között volt egy soha ki nem mondott, soha le nem írt, tiszteletalapú szabály, hogy nem nyúlunk bele egymás keretébe. Szerintem ez természetes a magyar futballban, amelyben mindketten sikerre törekszünk” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Kubatov Gábor, aki arról is beszélt, hogy korábban jó viszonyt ápolt a Vidi tulajdonosával, Garancsi Istvánnal.

„Annak idején felkeresett István, idejött, leültünk, s megkérdezte, tehetnek-e ajánlatot Muhamed Besicért. Ne tegyenek, kértem, mert meg akartuk tartani, szükségünk volt rá. Ez egy korrekt helyzet volt. Nem foglalkoztunk egymás játékosaival, legalábbis én mindig ehhez tartottam magam, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy a magyar futballban legyen több erős, egymással rivalizáló csapat, de ne mi kalózkodjunk egymás háta mögött, az egekbe emelve ezzel a játékosok árát és fizetését, mert azzal a csapataink nem járnak jól. Amikor mindkét klub a nemzetközi szereplésre készül, mi a BL-re, ők az Európa-ligára, akkor a másikat meggyengíteni illetlenség. (…) Ivan Petrjak esetében már tavaly ősz óta tárgyaltunk a Sahtarral a kölcsönadás meghosszabbításáról, a játékos végleges megvételéről. Több variáció is szóba került. Szerintem ezúttal az lett volna a korrekt, ha megkérdeznek bennünket, tárgyalunk-e a doneckiekkel, megegyeztünk-e már velük.”

Stopira a nyártól már csapattársként ölelheti keblére Petrjakot
Fotó: MW

Kubatov szerint a Vidi rálicitált Petrjak vételárára és fizetésére is. Az FTC állítólag 1,2 millió eurót kínált a Sahtar Donyecknek Petrjakért, a fehérváriak állítólag 1,5 millióért vásárolták meg. A Fradinál közel 30 ezer eurót keresett volna a támadó havonta a prémiumokkal együtt.

Kubatov Gábor azt is nehezményezte, hogy a két csapat rangadója előtt kereste meg az ötszörös ukrán válogatott futballistát a Vidi, s az Újpest elleni derbi előtt írták alá a szerződést. Amit a Mol Vidi FC a mai napig nem jelentett be, s a fehérvári klub nem kívánt reagálni Kubatov Gábor vádjaira sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában