A bronz­érmes kiléte még változhat

2019.05.16. 20:09

Az Alba kézisei lettek a megye legjobbjai

Magabiztosan nyerte a megyei női kézilabda-bajnokságot az FKC második csapata.

Horog László

A fehérvári lányok jövőre az NB II-ben bizonyíthatnak

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Egy forduló ugyan még hátra van, ám az múlt hétvégén kiderült, hogy az Alba Fehérvár KC II megnyerte a Magyar Éptek Fejér megyei női kézilabda-bajnokságot.

– Az már korábban eldőlt, hogy mi végzünk az élen, valamint az is, hogy a gárdonyiaké a második hely. A bronz­érmes kiléte még változhat, a dunaújvárosiaknak is van erre esélyük, de minden bizonnyal a velenceiek lesznek a befutók. Utóbbi két ponttal, valamint hetven góllal jobban áll a tabellán. De mi nem ezzel foglalkozunk, hanem azzal, hogy magabiztosan megnyertük a bajnokságot – mondja Galambos Attila, az FKC második csapatának mestere.

A fehérvári lányok jövőre az NB II-ben bizonyíthatnak
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A szezonban végig az első, második helyen voltak, a Pázmánd-Gárdonnyal karöltve. Az edző szerint azért lett övék az arany, mert a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtották a mezőnyben.

– Jól védekeztünk és ötletesen támadtunk. A megyei bajnokságban a klubunk serdülő és ifijátékosai jutnak szóhoz, az idegenbeli találkozókat a fiatalabbak vívták, a hazaia­kat az idősebbek. Az edzőkollégákkal úgy osztottuk el a meccsterhelést, hogy azok, akik a korosztályos bajnokságokban kevesebb játék­lehetőséghez jutottak, ezeken a mérkőzéseken megszerezhették a megfelelő rutint. Az idényben akadtak kimondottan élvezetes meccseink is, ugyanakkor olyan találkozók is, amelyeket nagyon magabiztosan nyertünk. Természetesen az eredmény is fontos, de a fő szempont az volt, hogy fiataljaink fejlődjenek, az elkövetkező években magasabb osztályban bizonyítsanak. Az ifikből és serdülőkből álló megyei I-es csapat nyártól már az NB II-ben szerepel, ami természetesen jóval erősebb, mint az a bajnokság, amit most megnyertünk. A gárdában 16, 17 és 18 esztendős játékosok jutottak szóhoz, akadnak közöttük olyanok, akik rövidesen akár a felnőtt együttesben is bizonyíthatnak. Négy játékos, Besszer, Hargitai, Kiss és Gajdóczi már edzett a Deli Rita dirigálta első csapattal. A szezon során Ádám Gréta, Besszer Borbála, Cseke Anna, Dömötör Virág, Dubán Nikolett, Farkas Andrea, Fekete Kitti, Füzes Angelika, Gajdóczi Barbara, Gyöpös Szabina, Gyugyi Gréta, Hargitai Dorottya, Kajdi Ilona, Kajdi Kinga, Kiss Virág, Lőrinc Panna, Mandel Hanna, Mandel Maja, Pethő Virág, Sulyok Réka, Szabó Eszter, Szalánczi Réka, Tolnai Laura, Vámosi Karina, Zente Edina, Péczi Virág, Zarubay Lili, Horváth Orsolya, Páncsics Laura, Páthi Vivien és Zölei Réka jutott szóhoz. Természetesen akadtak jobb és rosszabb teljesítmények, az majd az NB II-ben derül ki, közülük ki alkalmas nagyobb feladatok megoldására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában