Magyar Kupa

2019.04.03. 19:46

Tizenegyesekkel búcsúzott a Puskás

Másodosztályú csapat ellen vérzett el a Puskás Akadémia a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján.

Nagy Péter

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az M0-s autópályán uralkodó káosz miatt nem könnyű eljutni Soroksárra – ezt a Puskás Akadémia labdarúgócsapata is pontosan tudta. A paksi továbbjutás után, hazai pályán megszenvedett a XXIII. kerületi brigáddal a PAFC, az ott elért 1-1-es eredmény azonban nem ígérkezett életbiztosításnak a visszavágón.

A Szombathelyen lezakózó keretből többen a kispadon, vagy a lelátón találták magukat a vendégeknél. A kezdőben viszont ott volt a súlyos sérüléséből visszatérő Spandler Csaba, az Üllői úton agyrázkódást szenvedő Hegedűs János, vagy a mostanában csak a Puskás NB III-as gárdájában számításba vett Bacsana Arabuli.

Érdeklődőkből nem volt hiány: itt volt a Kisvárda teljes szakmai stábja Dajka Lászlóval, az MTK-t Lucsánszky Tamás képviselte, de megtekintette a meccset Vincze István, Szűcs Mihály, Mátyus János és Dragóner Attila is.

A 25. percig nem sok mindent jegyezhettünk fel, ekkor viszont Lőrinczy Attila jó húszméteres szabadrúgását Hegedüs Lajos földön túli bravúrral hárította. Az odavágón eredményes Gonzalo Vega látványos ollózása után tűzijátékot rendeztek a látogatók az egykoron Csákváron védő Kovács Dániel kapuja előtt. A hazai portás aztán hiába repkedett, a 31. percben Arabuli fejesénél már ő is tehetetlen volt, 0-1. A billiárd asztalnak egyáltalán nem nevezhető játéktéren akadt hiba bőven, ahol inkább a küzdelem, mintsem a játék dominált. A ráadásban aztán köszönetet mondhattak az égieknek, no meg a rutinos Pál Andrásnak a felcsútiak, hiszen a fővárosiak támadója hatalmas ziccerben, senkitől sem zavartatva bólintott mellé.

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A fordulás után a fiatal Tamás Nándorból is hiányzott a kurázsi, mert miután a nehezét megcsinálta, jobb külsővel Kovács lábát találta telibe. A túloldalon a nem éppen villámléptű Pál futotta meg a Puskás védelmét, centerezését Gárdos András jócskán mellétekerte. Utóbbi aztán jól ráijesztett a ketrecéből kirongyoló Hegedüsre, de hiába tolta el mellette a labdát, a vendégvédők visszaértek. Urblík József sokadik veszélyes pontrúgását Szolnoki bólintotta fölé, majd Arabuli rontott ígéretes helyzetben. Láthatóan jobban csipkedték magukat a felek, ami jót tett az összecsapás színvonalának. Urblík távoli bombájánál már sokan gólt kiáltottak, de a szlovák korosztályos válogatott futballista helyett Lőrinczy ment mennybe, aki Csernik Kornél levágódó löketét védhetetlenül küldte a hálóba, 1-1. A slusszpoént a csereként pályára lépő Kundrák Norbert vihette volna be, Hegedüs azonban nagyot védett, majd Dvorschák Gábor fejese kerülte el a kaput centikkel. De ezzel még nem volt vége, Urblík kísérleténél Kovács nyújtózkodott hatalmasat, Szakály Péter stukkolását pedig a gólvonalról vágták ki, így jöhetett a hosszabbítás.

Urblík remek szabadrúgását Hegedűs J. próbálkozása követte, a túloldalon Lőrinczy pontrúgásánál is a kapuvédő győzött. A hátralevő időben nem forogtak veszélyben a kapuk, így maradtak a büntetők.

A második körben Lőrinczy tizenegyesét Hegedüs L. remek érzékkel hárította, majd Kovács ugyanezt tette Hegedűs J. kísérletével. A debütáns Taylor lövését újfent védte a Soroksár kapusa, de Orosz a lécet találta telibe. Mioc jócskán fölé tüzelt, Dvorschák pedig már nem hibázott, továbbjuttatta a Soroksárt.

Jegyzőkönyv

Soroksár SC–Puskás Akadémia FC 1-1 (0-1) – büntetőkkel 5-4

Soroksár, 600 néző. Vezette: Takács János (Albert, Horváth R.)

Soroksár: Kovács D. – Molnár R., Dvorschák, Valencsik, Bor – Huszák, Gyömbér (Csernik, 75.) – Pál A. (Erdélyi, 59.), Lőrinczy, Gárdos (Kundrák, 66.) – Orosz Vezetőedző: Lipcsei Péter.

PAFC: Hegedüs L. – Heris (Mioc, 66.), Hegedűs J., Spandler, Nagy Zs. – Szolnoki, Urblík – Tamás N. (Taylor, 99.), Vega (Szakály P., 84.), Kiss T. – Arabuli. Vezetőedző: Radoki János.

Gól: Arabuli (31.), ill. Lőrinczy (84.)

Továbbjutott a Soroksár együttese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában