Virítaniuk kell

2019.04.02. 20:48

Sok a kérdőjel idén a Puskásnál

A másodosztályú Soroksár vendégeként kell kiharcolnia a továbbjutást a hektikus formában lévő felcsúti együttesnek szerdán 15.30-kor a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján.

Nagy Péter

Vega (középen) eddig leginkább a kupában bizonyíthatott

Fotó: PFLA

Az idény legkilátástalanabb játékával rukkolt elő a PAFC a darabjaira hullott Haladás otthonában az NB I hétvégi fordulójában, a szombathelyiek három-nullás sikeréhez még akkor sem fér semmi kétség, ha Rui Pedro mindkét gólját lesállás előzte meg. Az első félidőben a partvonal mellett „önkívületben” lévő Radoki János vezetőedző a második játékrészt már csak csendben figyelte, szinte beletörődve abba a lélektelen teljesítménybe, amivel labdarúgói a Hali pályáján előhozakodtak.

Pedig ez nem volt mindig így: a tavaszi szezonnyitón például lefocizta a bajnoki címvédő Vidit a sárga-kék brigád, ezzel elég magasra téve a mércét a bajnokság hátralevő részére. Azóta viszont elmaradnak a bravúrok, talán csak Pakson, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének második mérkőzésén tudott váratlant nyújtani a Puskás gárdája.

A Merkantil Bank Liga NB II hatodikjánál Lipcsei Péter a helyén kezeli a Pancho Arénában elért 1-1-es döntetlent, a visszavágón is az első osztályú ellenfelet tartja esélyesnek.

– A Puskás Akadémia egy jobb csapat, a Felcsúton elért eredményt a második félidőben nyújtott extra teljesítményünknek köszönhetjük. A visszavágó egy teljesen más mérkőzés lesz, azt gondolom, hogy nálunk mindenki az élete meccsét fogja játszani. Azon leszünk, hogy mi kerüljünk tovább a legjobb négybe – mondta a budapestiek mestere.

Vega (középen) eddig leginkább a kupában bizonyíthatott
Fotó: PFLA

A Fejér megyeiek részéről Radoki János a következőket mondta az odavágó után:

– Az első meccsen hiába kezdtünk jobban, hiányoztak a kapu előtti érkezések, és az utolsó passzok sem voltak jók, így nem tudtuk lezárni az elején a találkozót. A fordulás után levettük a lábunkat a gázpedálról, nem hajtottunk annyira, átengedtük a kezdeményezést a Soroksárnak, amely élt is a lehetőséggel. Azt ki kell emelni, hogy ezen az összecsapáson azok játszottak, akik addig kevesebbszer léptek pályára. Itt volt az alkalom a bizonyításra. Hogy éltek-e vele!? Azt hiszem, ez az eredmény önmagáért beszél.

A fentiekből az derül ki, hogy a móri származású, de német futballkultúrában szocializálódó, tapasztalt szakembernek bizony olyan játékosok kellenek, akik nyomás alatt is képesek virítani…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában