vízilabda

2019.04.10. 08:00

Nyolcpercnyi zárlat

A női vízilabda OB I elődöntőjének második mérkőzésén nem sikerült megszerezni a döntőbe jutást érő győzelmet.

Dévai Nándor Csaba

Egyértelműen a BVSC volt nyeregben a mérkőzésen – Tóth még csukott szemmel is védeni tudott

Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

Az első találatot a házigazda zuglóiak jegyezték, Gyöngyössy Anikó csavart egy szép gólt Laura Aarts kapujába, 1-0. Két perc után viszont már a DUE örülhetett, hiszen rövid idő alatt két gólt is lőttek, 1-2.

Illés Anna egyenlítő találata után kissé megakadtak a csapatok, előbb egy figyelmetlenül elszórt labda után Aarts védte a zuglóiak lövését, majd az első dunaújvárosi fór közben Geraldine Mahieu kezéből csúszott ki a labda ziccerhelyzetben.

Egyértelműen a BVSC volt nyeregben a mérkőzésen – Tóth még csukott szemmel is védeni tudott
Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

Egy-egy időkérést követően egy-egy kapufáig jutottak végül a felek, így az első negyed 2-2-es eredménnyel zárult.

Dunaújvárosi emberelőnnyel kezdődött a második nyolc perc, amely során előbb Garda lövését Tóth Eszter védte, majd Vályi próbálkozását a kapufa hárította.

Megbosszulta magát a kihagyott DUE-emberelőny, rögtön a fordulás után Kele Nikolett lövése pattant a vendégek kapujába a kapufáról, 3-2. Arról, hogy ne tudjon ellépni a BVSC, Vályi Vanda gondoskodott, aki éles szögből lőtt Tóth szemei közé, majd Menczinger Kata góljával a vezetést is megszerezte a Dunaújváros, 3-4. A negyed hátralévő részében a kapusok domináltak, Laura Aarts holland válogatott kapushoz méltó teljesítményt nyújtva védett 83 százalékos hatékonysággal.

 

Szemmel láthatóan frissebben ugrott medencébe a BVSC a nagyszünetet követően, ami két villámgyors gólban mutatkozott meg: Leimeter Dóra büntetőből, Utassy Janka akcióból volt eredményes, megfordítva az eredményt, 5-4. Az első kétgólos előnyt is a hazaiaknak sikerült kiharcolniuk, miután Gyöngyössy talált be emberelőnyből, 6-4. Alaposan rányomta a mérkőzés képére Gurisatti könyöksérülése a bélyegét, a jóformán egyik legjobbjuk nélkül játszó DUE igen hamar háromgólos hátrányban találta magát, 8-5. Háromszor is támadhatott a BVSC a négygólos fórért, ám ez végül elmaradt.

Ami akkor nem jött össze, az a negyedik negyedben már igen, Kuna Szonja lövése csapta be Aarts-ot, 9-5. Brezovszki Gerda bombájára Farkas Tamara egy csavargóllal válaszolt, 10-6. A találkozó végeredményét egy formás akció után Ziegler Diána állította be, 10-7 arányban győzött a BVSC. A két győzelemig tartó párharc állása így 1-1, a mindent eldöntő mérkőzést szombaton, 15 órától rendezik.

JEGYZŐKÖNYV

BVSC-Zugló–DUE-Maarsk Graphic 10-7 (2-2, 1-2, 5-1, 2-2)

Szőnyi úti uszoda. Vezette: Rubos, Kovács Cs.

BVSC: Tóth E. (kapus) – Illés 1, Farkas, Leimeter 1, Gyöngyössy 2, Kuna 2, Kele 1. Cserék: Farkas 2, Utassy 1, Takács, Máté Zs., Koncz. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

Dunaújváros: Aarts (kapus) – Brezovszki 1, Menczinger 2, Garda 2, Mahieu, Vályi 1, Huszti. Cserék: Kiss A.. (kapus), Gurisatti, Luka, Ziegler 1, Horváth B. Vezetőedző: Mihók Attila

Emberelőny/gól: 2/2, ill. 4/1

Ötméteresek/gól: 2/1, ill. 2/2

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában