A hektikus idényről

2019.04.09. 20:30

Albás bocsánatkérés

Megszólalt az Alba Fehérvár kosárlabdacsapatának kapitánya, aki úgy érzi, az idei csúfos szereplés miatt bocsánatkéréssel tartoznak.

Horog László, Nagy Péter

A center szerint a komoly értékelésekre még várni kell

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A várakozásoktól jócskán elmaradva, az NB I alsóházában folytatja a küzdelmeket a székesfehérvári kosárlabdacsapat, amely a nemzetközi színtéren remekül teljesített idén, míg idehaza jobbára csak szenvedett. A hektikus idényről Lóránt Péter, az Alba Fehérvár csapatkapitánya beszélt:

– Az idénynek komoly célokkal vágtunk neki, sajnos nem úgy sikerült, ahogy elterveztük – kezdte a center. Az egész csapat nevében bocsánatkéréssel tartozunk a városnak és a drukkereknek, akik nem ezt várták tőlünk. Érthetően sokkal sikeresebb szereplésben reménykedtek. Nincs mentség, nem is lehet keresni, szurkolóink sokkal eredményesebb Albát érdemeltek volna. Mi voltunk a pályán, ebből következően mi követtünk el hibákat. A szezonban voltak szép időszakok, például a nemzetközi szereplésünk, ahol bejutottunk a nyolcaddöntőbe a FIBA Europe Cupban. A mélypont a bajnoki szereplésünk volt. Az idénynek még ugyan nincs vége, hat mérkőzésünk hátra van, amelyeken bizonyítanunk kell. Vannak játékosaink, akik keményen dolgoztak a szezonban, de kevesebb lehetőséghez jutottak, ezúttal megmutathatják, mire képesek. Tehetségeink – akik akár a közeljövő Fehérvárját alkothatják – több időt tölthetnek a parketten az alsóházi derbiken, szokhatják az élvonal, a felnőtt mezőny légkörét. Hozzátette, társaihoz hasonlóan ősszel ő is úgy gondolta, a gárdának a négy közé kell kerülnie. Ez mindig jogos elvárás az Albával szemben.

A center szerint a komoly értékelésekre még várni kell
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

– Nagyon kiegyensúlyozott a küzdelem a hazai bajnokságban, sok a hasonló képességű csapat. Ha két győzelemmel többet szerzünk – ami nem tűnt elérhetetlennek –, nem az alsóházban, hanem legfelül folytattuk volna, tehát apróságokon múlt. Az például különösen bánt, hogy még a középső házban sem vagyunk érdekeltek. Nagyon fájó a szereplésünk, a szezonunk egy nagy hullámvölgy. Akadtak remek időszakok, nagyszerű periódusok, majd pillanatok alatt szétestünk. Csak ismételni tudom önmagam, a bajnokságnak még nincs vége, de a komoly értékeléssel érdemes várni, mert most az előttünk álló, hat összecsapásra kell koncentrálnunk és a legjobb eredményt elérnünk – zárta mondandóját a Fehérvárt 2015 óta erősítő kosárlabdázó.

A kék-fehérek vezetősége, illetve játékosai egyaránt szeretnének minél hamarabb túlesni a nem éppen szurkolócsalogató alsóházi küzdelmeken, ezért a koronázóvárosiak kérvényezték, hogy már most szerdán elkezdhessék a hátralevő meccsek sorát. A szegediek azonban nem mentek ebbe bele, így Filipovics Márkóéknak szombatig kell várni, hogy parkettre léphessenek.

Az alsóház menetrendje:

2019. 04. 13., 18.00 óra Fehérvár–TF-Budapest

2019. 04. 17. Szedeák–Fehérvár

2019. 04. 20., 18.00 óra Fehérvár–Kaposvár

2019. 04. 24., 18.00 óra TF-Budapest–Fehérvár

2019. 04. 30., 18.00 óra Kaposvár–Fehérvár

2019. 05. 08., 18.00 óra Fehérvár–Szedeák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában