Látványos verseny lesz

2019.03.19. 08:00

Nemzetközi mezőny érkezik Fehérvárra a 22. Orka Kupára

A hétvégén rendezik Európa egyik legjelentősebb szinkronúszó utánpótlásversenyét. A 22. Orka Kupán minden eddiginél népesebb mezőny, tizenöt ország 750 sportolója ugrik medencébe.

Krebsz András

Látványos emeléseket, dobásokat láthatnak a Csitáry uszodába kilátogató érdeklődők a rangos megmérettetésen

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A péntektől vasárnapig tartó megmérettetésre 44 sportegyesületből érkeznek a 9 és 18 év közötti versenyzők, a magyar klubokon kívül Ausztriából, Horvátországból, Csehországból, Görögországból, Izraelből, Litvániából, Lengyelországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Svájcból, Grúziából, Finnországból és Kazahsztánból is jönnek versenyzők, utóbbi három országból pedig most először neveztek a fehérvári kupa története során.

Az esemény sajtótájékoztatóján Mészáros Attila kiemelte, látványos versenyre van kilátás a páros és a csapatversenyeken egyaránt, az alpolgármester sok sikert kívánt a hazai versenyzőknek.

Az Orka egyesület szakmai vezetője, Molnár Andrea rámutatott, a nevezők száma felülmúlta a várakozásokat, a már korábban is részt vevő országok pedig több csapatot is delegáltak. P. Vándor Géza örömét fejezte ki, hogy az Orka Fehérvári Szinkronúszó Sportegyesület által rendezett esemény Európa egyik legrangosabb versenyévé vált, nemzetközi ismertség és elismertség jellemzi a kupát.

Látványos emeléseket, dobásokat láthatnak a Csitáry uszodába kilátogató érdeklődők a rangos megmérettetésen
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Magyar Szinkronúszó Szövetség képviselője emlékeztetett, a magyar felnőttválogatott versenyen kívül a teljes programját bemutatja. Az első napon kötelező gyakorlatokat és technikai kűröket, szombaton páros és csapatversenyszámokat láthatnak az érdeklődők, míg a zárónapon kombinációs kűrökre illetve a kezdők páros és csapatversenyére kerül sor. Az érdeklődők egy mindössze 200 forintos lelátójegy megvásárlásával tekinthetik meg a rangos eseményt, érdemes lesz tehát kilátogatni március 22-e és 24-e között a Csitáry G. Emil Uszodába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában