Csak döntetlenre volt képes a Puskás

2019.03.13. 18:04

Nem túl meggyőző felcsúti teljesítmény

Nem bírt a másodosztályú Soroksárral hazai pályán a PAFC a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének odavágóján.

Nagy Péter

Forrás: PFLA

Az első labdaérintésekből már le lehetett szűrni, hogy a Merkantil Bank Liga NB II ötödik helyezettjénél bizony nem kell a szomszédba menni egy kis kurázsiért, majd miután Orosz Márk megtáncoltatta az élvonalbeli csatárokhoz szokott Jonathan Herist, ez még jobban bebizonyosodott. A soroksári támadó életerős löketét Sós Bence közeli próbálkozása követte a túloldalon, hamar megadva az alaphangot az elődöntőbe jutásért vívott párharcban. Molnár Róbert folytatta a sormintát, igaz, a hulló falevélhez hasonlító fejesben nem sok örömét nem lelte a vendégek szakvezetője, Lipcsei Péter, hiszen Kovács Dánielnek nagy bravúrt kellett bemutatnia, hogy megmentse csapatát az öngóltól. A folytatásban is egészen kulturáltan, sőt, mondjuk ki, az első húsz percben jobban is futballozott a fővárosi gárda. Osváth Attila távoli bombával jelezte elégedetlenségét, a Csákváron is megforduló Sori-kapus azonban kitornászta a léc alá tartó lövést. A játékrész felétől jobban csipkedték magukat a hazaiak, akik egy Radó András–Gonzalo Vega kényszerítő után akár a vezetést is megszerezhették volna. A látogatók elszántságát jelzi, hogy Dvorschák Gábor felszabadítás gyanánt jól „megkínálta” szegény Szabó Péter asszisztenst. Tamás Nándornak viszont csak a rutintalanságán múlt, hogy nem került előnybe a Puskás: a 18 éves szélső ahelyett, hogy középre húzott volna, kisodródott helyzetből szinte feladta a labdát a budapesti portásnak. A 41. percben az addig igen agilisen játszó Vega révén szerzett vezetést a PAFC, az uruguayi játékmestert ugyan kisegítette Molnár közbelépő lába, de ez mit sem von le az érdemeiből, 1-0.

Dejan Trajkovski remek kapáslövés vezette fel a második játékrészt, a szlovén balbekk azonban hiába célzott pontosan, Szakály Péter feje rosszkor volt rossz helyen. Orosz látványos, de kevésbé hatásos esése verte ki a biztosítékot a XXII. kerületi kispadnál, Szilasi játékvezető azonban jogosan intett továbbot a tizenhatoson belüli szituációra. Ha a gólnál szerencséje volt a Puskásnak, akkor ugyanez elmondható a Soroksárról is: a 75. percben Orosz távoli próbálkozásába Heris lépett bele szerencsétlenül, megzavarva ezzel a tehetetlen Braniszlav Danilovicsot, 1-1. Érthetetlenül visszaesett a házigazdák teljesítménye a végére, így van min dolgoznia Radoki mesternek a hétvégi bajnokiig.

Vega első félidei találata sovány vigasz lehet a Puskásnak Fotó: PFLA

Jegyzőkönyv

Puskás Akadémia FC–Soroksár SC 1-1 (1-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 300 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs

PAFC: Danilovics – Osváth, Heris, Hadzsiev, Trajkovski – Urblík (Mioc, 73.), Szakály P., Tamás N. (Kiss T., 63.), Vega – Sós (Latifi, 77.), Radó.

Vezetőedző: Radoki János.

Soroksár: Kovács D. – Molnár R., Gyömbér, Dvorschák, Bor – Derekas (Lőrinczy, 57.), Tamási, Huszák, Kundrák – Csernik (Gárdos, 64.), Orosz M. (Pál A., 79.)

Vezetőedző: Lipcsei Péter. Gól: Vega (41.), ill. Orosz (75.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában