férfi vízilabda

2019.03.03. 19:59

Megrángatták az oroszlán bajszát

Remekül kezdett a Fehérvár VSE az éllovas BVSC otthonában, de a zuglóiak nagyobb rutinja végül döntőnek bizonyult a férfi vízilabda OB I/B szombati játéknapján.

Nagy Péter

Neki nyolc! – Albert Barnabás ennyiszer volt eredményes

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

BVSC-Zugló–Fehérvár VSE 18-15 (1-3, 5-2, 7-4, 5-6)

Budapest, Szőnyi út. V.: Sándor P., Madarasi (Székely)

BVSC: Takács Á. – Mladoniczky 2, Fodor O., Csorba 4, Tanczer 2, Balaska, Sólyom 1. Csere: Szász, Farkas B. 2, Szőke 4, Batizi 1, Gyémánt, Gyenis 2, Dávid Z. Vezetőedző:

Kemény Kristóf.

FVSE: Hajnáczky – Almási, Sebestyén 3, Bekő, Albert 8, Gáti, Csányi. Csere: Nagy M., Pászti 2, Pongrácz, Horváth R. 1, Jánosi, Mihályi 1, Mohácsi. Vezetőedző: Gyöngyösi János.

Gól emberelőnyből: 4/7, ill. 4/9

Gól büntetőből: –, ill. 2/2

Kipontozódott: Bekő

Finisébe érkezett az OB I/B-s férfi vízilabda-bajnokság alapszakasza, a B csoportban immáron két mérkőzés óta veretlen FVSE a listavezető BVSC otthonába látogatott.

A kisebb medencéhez szokott fehérváriak Albert Barnabás akciógóljával szerezték meg a vezetést 52 másodperc elteltével. A góllövőlista éllovasa a folytatásban is pontosan tüzelt, igaz, a következő Albert-találatra több mint négy percet kellett várni, 0-2. Kemény Kristófnak gatyába is kellett rázni fiait, aminek köszönhetően Gyenis Ádám révén szépített a házigazda. A slusszpoént azonban ismét Albert szolgáltatta, aki egy emberelőnyös szituációból vette be Takács Ábel kapuját, 1-3.

Neki nyolc! – Albert Barnabás ennyiszer volt eredményes
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A második játékrész elején is jól tartották magukat a vendégek, Mladoniczky Tibornak azonban sikerült feltörni a koronázóvárosi reteszt. Jánosi Gábor ziccere kimaradt, Csorba Tamás viszont nem hibázott, így egyenlítettek a budapestiek, 3-3. Sebestyén Balázs jól használt ki egy fórt, de Gyenis, majd Szőke Benedek jóvoltából a mérkőzésen először vezetett a fővárosi gárda. Pászti Zalán hat az öt ellen volt eredményes, de Szőke újabb lövésére már nem érkezett fehérvári válasz, 6-5.

A nagyszünet után aztán négy perc alatt lerendezte a meccset a listavezető, amely sorozatban négyszer járt túl Hajnáczky Tamás eszén, 10-5.

 

Az utolsó felvonásra 13-9-es hazai vezetéssel fordultak a felek, ez a differencia hellyel-közzel meg is maradt a lefújásig. A nyolc gólig jutó Albert Barnabás ismét kiemelkedett a mezőnyből, de Sebestyén Balázs teljesítményére sem lehetett panasz. Gyöngyösi János legényei emelt fővel mászhattak ki a medencéből, akik keményen megdolgoztatták a feljutásra ácsingózó zuglói brigádot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában