csaknem félszázan gyűltek össze

2019.03.09. 13:14

Megnyitották Lajoskomáromban az idei nordic walking szezont

Galambos László és felesége, Betti már-már hazajárnak Lajoskomáromba. A Magyar Nordic Walking Országos Sportszövetség alapítói idén is a településen nyitották meg a szezont.

Szanyi-Nagy Judit

Galambos László vezeti a tó felett elrajtolt túrát

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A sötétlő fellegek ellenére is csaknem félszázan gyűltek össze az iskola melletti parkolóban, hogy a röpke megnyitót követően „letudják” a Béka-tótól induló, több mint 8 kilométeres távot. A szezonnyitó találkozó már hagyomány a településen, aki pedig ide ellátogat – fogalmazta meg Galambosné Betti – valószínű, hogy ismét visszatér majd.

Itt ugyanis érezni azt a pozitív kisugárzást, amit ők maguk is minden „vidéki kis településen” érezni szeretnének. S ők már csak tudják: a páros folyamatosan rója az országot, a Dél-Fejérben található településről pedig ódákat zengenek.

Galambos László vezeti a tó felett elrajtolt túrát
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

– Talán nem túlzás azt állítani, hogy Lajoskomárom a nordic walking Mekkája. Ezt a sportot az óvodáskorúaktól elkezdve az idősebbekig mindenki űzi vagy kipróbálhatja a szakszerűen kiépített pályán – hangsúlyozta Betti.

Már a bemelegítés is jókedvű, látványos
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A megnyitóhoz tartozott az éves díjak átadása is, melyeket a már említett szövetség, valamint a Magyar Nordic Walking Akadémia hozott létre. Az első elismerést a település kapta, s azt (a sportot szintén űző) Pirtyák Zsolt polgármester hivatalos távollétében Oravecz Éva háziorvos, a helyi nordic walking „kiépítésének” egyik kezdeményezője vette át.

A Lajoskomáromnak szóló elismerést Oravecz Éva háziorvos vette át
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Díjazták még a Magyar Cukorbetegek Balatonszabadi Egyesületét, ezen belül is Mészárosné Horváth Rózsát, aki a „Nordic Walking Nagykövete” emlékplakettet vehette át, valamint Vincét és Domonkost, a két legfiatalabb nordicost.

A túra egy frissítő zenés bemelegítést, erősítést követően kezdődött el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában