Már készülnek a masters világbajnokságra

2019.03.10. 07:00

A VVSI-t érintő munkálatok lassan befejeződnek

A partfal-rekonstrukció előrehaladásáról tartottak hivatalos megbeszélést az érintett felek csütörtökön. A tervek szerint havonta várható kooperáció, a felmerülő települési igényeket pedig igyekeznek figyelembe venni – ahogy történik ez Velence esetében is.

S. Töttő Rita

Deák Csaba, Tessely Zoltán és Molnár Krisztián a felmerülő kérdéseket vitatta meg Fotó: Skobrák Dénes

A folyamatban lévő 14 milliárdos velencei-tavi partfalrekonstrukciós projektben érintett felek, a velencei-tavi polgármesterekkel kiegészülve, Tessely Zoltán, a Velencei- tó térségének miniszterelnöki biztosa kezdeményezésére tanácskozást tartottak Agárdon. A megbeszélésen tájékozódhattak az érintettek a folyamatok előrehaladásáról, illetve a felmerülő kérdésekről.

A projekt megfelelően halad

– Ez a beruházás nemcsak a Velencei-tó, de az egész ország számára jelentőséggel bír – fogalmazott a miniszterelnöki biztos, aki a projektben részt vevő szereplőkkel folyamatosan tartja a kapcsolatot. – Jó volt látni, hogy minden felmerülő kérdésre tudtunk megnyugtató válaszokat adni – tette hozzá.

– Megoldandó feladatok a munkák haladásával folyamatosan felmerülnek – tudtuk meg Molnár Krisztiántól, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökétől is, aki elmondta, hogy a megbeszélésen is elhangzottak a kivitelezéssel kapcsolatos igények. – A projekt megfelelően halad, a kivitelezés szerződés szerint zajlik – fogalmazott a közgyűlés elnöke. Havi rendszerességgel ülnek össze mostantól a felek, a látványos változásokról pedig külön is beszámolnak. Mint kiderült, Velencén merült fel viszonylag új igény, mégpedig a gyermekmedence helyreállítása az északi kanyarban.

Deák Csaba, Tessely Zoltán és Molnár Krisztián a felmerülő kérdéseket
vitatta meg Fotó: Skobrák Dénes

Ez a terv az eredeti dokumentumba azért nem került bele, mert akkor még egy vízi színpad megépülését várták a területen, ám nem valósult meg, ezért most erre kell megoldást találni. Emellett a part menti burkolatoknál kérnek több helyen vízelvezetést vagy egyéb burkolati elemet a településvezetők. – Ezek mind olyan feladatok, amelyeket egyesével vizsgál meg a kivitelező, s ami módosítható, ott mindenképpen figyelembe veszik a helyi igényeket is – tette hozzá Molnár Krisztián.

A velencei-tavi épített partfalak több mint 3 kilométeres szakasza a Velencei-tavi Vízi Sportiskola gondozásában van – az ezeket a területeket érintő partfal újjáépítése ragyogó ütemben zajlik, s hamarosan el is készül – világított rá Deák Csaba, a VVSI ügyvezetője, aki sportszakmai szempontból jelentős pozitív változásokat vár a befejezés után. Majd hozzátette: ennek is köszönhető, hogy idén már több rangos magyar evezős és kajak-kenu bajnokságot, illetve az egész régiót megmozgató masters evezős világbajnokságot is rendezhetnek – 1996 óta először.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában