A végén behúzták

2019.03.23. 20:35

Hatalmas küzdelemben verte az Alba a ZTE gárdáját

Félidőben még a látogatók vezettek, a fehérvári kosarasok a végjátékban megléptek és megérdemelten győztek, 89-84-re.

Horog László

Lóránt Péter hármasa nem ért célt a ZTE elleni bajnoki első másodperceiben, Freeman sem talált be a sarokból, a derbi első pontjait Szabó Zsolt, azaz Szöszi szerezte középtávolról. Agafonov távolról köszönt be, a hazai dobások továbbra sem sikerültek, ellenben Bellot-Green a hálóba pöcizett, 0-7. Ware és Bernard kosara után, 4 pernyi játékot követően Ramirez időt kért, alig hihető, 0-12-es állásnál. Újabb zalai pontok után Lóránt végre betalált, Agafonov és Thompson ügyeskedett, a parkettre Tóth Péter és Filipovics érkezett, majd Peterson is, de lényegi változás nem következett. Aztán tízre zárkózott a Fehérvár, időt kért a ZTE mestere, Bencze Tamás, 6-16. Közelített az Alba, főként Peterson révén, az első negyedet 13-19-es eredménnyel zárták a felek. Peterson továbbra sem rontott, Filipovics is bedobta büntetőit, azonban a remélt egyenlítés helyett ismét távolodtak a zalaiak, Ware és Agafonov jóvoltából, 17-25. Filipovics kétszer beköszönt, Cabezas hármasa nyomán pedig időt kért Bence Tamás, 25-25. Filipovics három, sikeres megmozdulásával már a házigazdák domináltak, a vendégek futottak az eredmény után, aztán Freeman is belelendült, Bencze cserékkel igyekezett frissíteni, Bellot-Green hármasával zárkóztak a vendégek, 34-31. A remeklő Filipovics leült pihenni, Heath tért vissza, Thompson jóvoltából tapadt a Zete, a hazaiaknál Zeno mindent elvállalt és mindent kihagyott. A vendégek nem hibáztak, visszavették a vezetést, Ramirez időt kért, ám a folytatásban is a látogatók voltak biztosabbak, félidőben 37-41 állt a táblán.

 

A második félidő első kosarát Lóránt szerezte, Agafonov hármasa a hálóba hullt, a későbbiekben egyik gárda sem jeleskedett a pontszerzésben. Lóránt triplával egalizált, Freeman kinti kosarával pedig már az Alba állt jobban, 47-44. Szabó Zsolt és Carlos Cabezas is hintett egy triplát, Őrizte szűk előnyét a vendéglátó, Lóránt nehezen kapott levegőt a szorításban, ha ő hibázott a palánk alatt, mindig akadt társ, aki javított, főként Filipovics és Heath. öt ponttal meglépett a házigazda, Bencze magához intette a játékosait, 57-52. Freeman növelte a differenciát, a magabiztos Agafonov csökkentette, Tóth Péter büntetőit Bellot-Greeen hármasa követte, nem tudtak közel kerülni a vendégek, három negyed után 64-57-re vezetett az Alba. Zeno tévén tovább nőtt az előny, az egerszegiek Ware révén araszoltak előre, amikor öt pontnál közelebb érkeztek volna, mindig akadt fehérvári, aki sikeres megmozdulással jelentkezett. Thompson pontjaival kettőre szűkült a hazai előny, aztán megmutatta, hibázni is képes, rontottak a házigazdák is, több akciót fejeztek be sikertelenül. Ware hármasát követően Ramirez időt kért (71-70), majd rövidesen ezt tette Bencze is. A végjáték kezdetén Peterson helyét Heath foglalta el, Gulyás Milán mesteri triplája után Ramirez időt kért, a zárás előtt két perccel, 75-78. Cabezas révén fordított a Fehérvár, Lóránt is bedobta büntetőit, a dudaszó előtt fél perccel Bencze időt kért, 82-78. Gulyás kipontozódott, mindkét oldalon születtek pontok, a végére Cabezas és Szabó bravúros triplája maradt. A sorsdöntő helyzetekben higgadtabb házigazdák nagy csatában, 89-84-re nyertek.

Alba Fehérvár–Zalakerámia ZTE KK 89-84 (13-19, 24-22, 27-16, 25-27)

Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, 1700 néző, vezette: Földházi T., Frányó P., Nagy V. (Dr. Gincsai J. P.)

Alba: Cabezas 12/9, Zeno 7/3, Freeman 18/6, Lóránt P. 11/3, Heath 7. Csere: Filipovics 19/3, Peterson 13, Tóth P. 2. Vezetőedző: Jesus Ramirez

ZTE: Ware 22/18, Thompson 12/3, Green 13/9, Szabó Zs. 8/6, Agafonov 21/6. Csere: Gulyás 8/6, Durázi -, Bagó -, Doktor P. -. Vezetőedző: Bencze Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában