Rutinos bunyósaink mellett két újonc is debütál

2019.03.21. 19:55

Fehérvári pofonok az áprilisi gálán

Április 27-én hazai pályán lépnek szorítóba profi öklözőink, köztük Hegyi Barnabás, Márton Balázs, Kiliti Tamás és Oláh Iván is.

Nagy Péter

Hegyi Barnabás (szemben) is újra kötelek közé lép a jövő hónapban

Fotó: fehervar.hu

A Csónakázó-tó mellett található Lakeside Hotel konferenciacsarnokába várják az ökölvívás szerelmeseit a jövő hónap végén, ahol a televízió kamerái előtt több székes­fehérvári bunyós is bizonyíthatja rátermettségét.

Nagy visszatérőkből nem lesz hiány, a 75 kilogrammosok egykori amatőr bajnoka, Hegyi Barnabás legutóbb a horvát Frane Radnic ellen bokszolt, még tavaly szeptemberben, azóta viszont egy titokzatos betegség miatt ringen kívülre került.

– Nagyon örülök, hogy a hosszú sérülésem után végre újra bokszolhatok, ráadásul itthon, a profik között. Az külön motivál, hogy sok barátom, ismerősöm élőben, a helyszínen láthat majd bunyózni.

A felkészülésemre nem panaszkodhatok, eddig hozom a súlyomat. Hat menetre készülök, és remélem, a gála után legközelebb már magyar bajnoki címért meccselhetek – mondta Hegyi Barnabás.

A Videoton Box Club váltósúlyú öklözőjét, Márton Balázst is sokáig egy vírus akadályozta meg szeretett sportága folytatásában, de februárban, 14 hónapos kihagyást követően egyhangú pontozással verte Rózsás Gyulát.

– Az előző mérkőzésemen sikerült bebizonyítani magamnak, de még a kétkedőknek is, hogy akarattal bármit el lehet érni. Az áprilisi gálát már nagyon várom, a hazai közönség biztos hatalmas pluszt fog adni, de nem szeretném, hogy elvigyen a hév, mert ez akár a visszájára is elsülhet. Továbbra is csak az elvégzett munkában hiszek, és ennek rendelek alá mindent – közölte Márton.

Hegyi Barnabás (szemben) is újra kötelek közé lép a jövő hónapban
Fotó: fehervar.hu

Kiliti Ferenc másik tanítványát, Kiliti Tamást sem kell bemutatni a helyi közönségnek, utóbbi a nem hivatásosok mezőnyét – ahol még a tavalyi országos bajnokságon bronzérmet szerzett az 56 kilósoknál – cseréli a profikéra.

– Hosszú utat jártam be az utóbbi másfél-két évben, hiába volt nagy lemaradásom a többiekkel szemben, a szívem mindig a helyén volt. Amatőrként a súlycsoportom legjobbjai ellen bunyózhattam, és mivel nem vagyok már fiatal, de túl öreg sem, ezért döntöttem úgy testvéremmel, Ferenccel, hogy kipróbálom magam a profik között. Lokálpatriótaként hol másként tenném ezt, mint Fehérváron, a barátaim, támogatóim előtt, akik biztos, hogy „felrobbantják” majd a csarnokot.

A feltörekvő, mindössze 18 esztendős Oláh Iván a Varkocs György Box Clubban Turós Arnold vezetőedző irányításával készül, neki is ez lesz az első fellépése a hivatásosok között.

Nem őrizhet kellemes emlékeket a Csónakázó-tó melletti helyszínről Törteli Balázs, aki 2017 decemberében éppen a Lakeside-ban kapott ki pontozással Szabó Zoltántól a kisváltósúly magyar bajnoki övéért vívott címmérkőzésen. A koronázóvárosi sportoló viszontagságos évet tudhat maga mögött, ezért még várat magára a visszatérés.

– Sajnos még nem bunyózhatok áprilisban, viszont a következő gálán már én is ott leszek! Tavaly augusztus óta súlyos fej- és nyaksérüléssel bajlódtam, majd októberben a bokám is kifordult. Szerencsére már túl vagyok ezen a rossz időszakon. Néhány hete elkezdtem a könnyített edzéseket, a testem jól reagál a terhelésre. Hétfőn kaptam zöld utat az orvosoktól, most már tényleg egészséges vagyok, újra kötelek közé léphetek – nyilatkozta Törteli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában