fehérvár av19

2019.03.26. 22:13

Előnyben a fehérvári ifjak

Az U20-as osztrák jégkorongbajnokság (EBYSL) döntő párharcának első felvonásán hazai pályán ütközött meg a Jesenice csapatával a Fehérvár.

Dévai Nándor Csaba

Remek helyzetkihasználásának köszönhetően győzött a Fehérvár

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A visszavágás reményétől fűtve vághatott neki a jesenicei alakulat a Fehérvár elleni döntőnek, hiszen a tavalyi szezonban szintén ezt a két együttes vívta a finálét, amely végén a kék-fehérek örülhettek.

Az első öt perc tapogatózó játékán túllépve a nyolcadik percben érkezett az első nagyobb helyzet, mégpedig Lan Brun-Rauh révén a vendégek jutottak el Horváth Dominik a kapujáig. Hazai részről az U18-as csapattal vasárnap bajnoki címet ünneplő Rétfalvi próbálkozott, de igazán nagy veszélyben nem forgott a vendégek kapuja. Négy perccel a játékrész vége előtt az U18-asokból álló negyedik sor tudta beszorítani a Jesenicét kapuja elé, a kialakuló helyzetet viszont Kogovsek Ziga védeni tudta. Az egyre növekvő hazai nyomás gólt viszont nem hozott magával, 0-0-val fordultak a csapatok.

Remek helyzetkihasználásának köszönhetően győzött a Fehérvár
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Nagy lendülettel indították a szlovénok a középső játékrészt, és a már korábban említett Brun-Rauh lövését kellett bravúrral védenie Horváthnak. A vendégek előretörését egy fehérvári kiállítás koronázta, amit bár alaposan megnyomtak és okoztak kellemetlen pillanatokat Horváth ketrece előtt, nem tudtak gólra váltani. A sikeres védekezésen felbuzdult fehérváriak kitámadtak, egy villámgyors vendégkontra után pedig már Horváth védett bravúrral Svetina lövését követően. Öt perc elteltével aztán szinte a semmiből megszületett a mérkőzés első gólja, Csölle Dániel kék vonalról eleresztett csuklólövése vágódott a takarásban álló Ziga mellett a Jesenice kapujába, 1-0. A találat után is lendületben maradtak a hazaiak, Kovács Alex kiállítása közben is sikerült megindulnia Császár Hunornak, kicsikarva Bine Masic kiállítását. Szinte azonnal jött viszont egy felesleges büntetés Szabó Bencétől. A négy a három elleni lehetőséget Korosec meglehetősen gyorsan ki is használta, a jobb felsőbe varrta a pakkot, 1-1. A második harmad egészét tekintve a szlovénok mehettek jobb száj­ízzel a szünetre, 13:8 arányban több kapura lövésük is volt, mint Császáréknak.

Hiába azonban a vendégek törekvése, a következő találatot a Fehérvár szerezte. Mindössze 22 másodperc telt el a záró felvonásból, amikor a meginduló Péter Andor lövése csorgott át az addig nagyszerűen védő Ziga kapus lábai között, ismét megszerezve a vezetést csapatának, 2-1. Három perccel később a fehérváriak kiválósága, Kiss Patrik bombázott a kék vonalról Ziga kapujába, beállítva a 3-1-es végeredményt.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc így 1-0-s fehérvári előnyről folytatódik ma 18.30-tól ugyancsak az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

JEGYZŐKÖNYV

Fehérvár AV19– HD Hidria Jesenice 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 255 néző. V.: Soós, Németh M., Szabó D., Kövesi

Fehérvár: Horváth D. – Szabó B. (2), Horváth M., Kovács A. (1), Péter

A. 1, Madácsi – Kiss R. (1), Sándor F., Kiss P. 1, Császár, Mihály Á. – Vas

M., Halasi, Buzás, Vízi, Rajz – Németh Á., Dobmayer, Németh K., Rétfalvi,

Csölle 1. Vezetőedző: Andrej Brodnik

Jesenice: Ziga – Masic, Hadzic, Brglez, Rajsar, Prostor – Brun-Rauh (1),

Korosec 1, Svetina, Sersen, Sodja (1) – Crnovic, Fartek, Sturm, Jakupovic,

Krmelj – Mravlje, Sabanovic, Zor, Torok, Podrekar. Vezetőedző: Dejan Varl

Kapura lövések: 28:32 Kiállítások: 12, ill. 10 perc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában