boksz

2019.03.11. 19:36

Dolgos hetek előtt a Varkocs

Nincsenek könnyű helyzetben az amatőr ökölvívás honi utánpótlásműhelyei. A szövetség által rendezett komoly versenyek híján próbálják formában tartani versenyzőiket.

Ferencz Balázs

Balogh Bálint Fotó: Varkocs

A Varkocs György Box Club nem engedi, hogy ökölvívói kötelek közti megmérettetések nélkül töltsék mindennapjaikat. A klub által szervezett csetepaté-rendezvények, házi öklözések mellett a jövőben nemzetközi versenyekre és külföldi edzőtáborba is eljuthatnak a bunyósok. Most hétvégén Nagyberkiben, a Szalacska-kupán teszi tiszteletét a Varkocs. Serdülőtől egészen a felnőtt korosztályig hét versenyző lép a kötelek közé. A Diákolimpia küzdelmei előtt Ukrajnában edzőtáboroznak a klub sportolói április 2 és 6-a között, ahol ukrán bokszolókkal kesztyűznek majd. Ez jól illeszkedik a felkészülés programjába, hiszen a diákolimpiai küzdelmekre épp formába lendülnek a fehérvári bunyósok. A vezetőedző, Turós Arnold nem akar terhet tenni a gyerekek vállára, de szerinte, ha azt a teljesítményt hozzák, amit tudnak, akkor akár versenyeket is nyerhetnek tanítványai.

Balogh Bálint
Fotó: Varkocs

Akik között többen már válogatott kerettagok. A junior 60 kg-osok között versenyző 15 éves Balogh Bálint háromnapos tatai edzőtáborba utazik március végén. A válogatott összetartások kesztyűzései hivatottak pótolni a versenyek izgalmát. Ugyancsak válogatott meghívót kapott Tóth Adrián. A serdülők 59 kilós súlycsoportjában ő az első számú válogatott, s március 18–24. között Dunaújvárosban pallérozódhat. A tábor végén a szerbek hasonló korú ökölvívói ellen lépnek kötelek közé. A lányok között Nagy Evelint hívják összetartó kesztyűzésekre, és Zsoldos Virág is bontogatja szárnyait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában