Kötelező győzelem előtt az albások

2019.03.08. 22:44

Bevenné az egri várat a fehérvári Deli-sereg

Az Alba Fehérvár KC együttese az egri Eszterházy-egyetem sportcsarnokában lép parkettre szombaton 18 órakor a K&H Liga női kézilabda NB I tizenhetedik fordulójában.

Káldor András

Mendy (labdával) erőszakosságára Egerben is szükség lesz

Fotó: Archív

Nem mondhatni, hogy az utóbbi időben gyors egymás­utánban játszaná le mérkőzéseit az Alba, amely utoljára február 17-én Kisvárdán ért el értékesnek mondható döntetlent (22-22), tizenegy nappal előtte pedig a Győri Audi ETO KC-t fogadta, s szenvedett kalkulálható vereséget (29-39).

Mostani vendéglátójuk, az Egri Eszterházy SC csapatával fennállása során mindössze három alkalommal találkozott a legmagasabb osztályban a fehérvári hölgykoszorú: 2013 őszén idegenben 37-20-ra, majd a visszavágón 39-21-re nyert, míg legutóbb ugyancsak a Köfémben győzött 32-15-re a Deli-alakulat.

Mendy (labdával) erőszakosságára Egerben is szükség lesz
Fotó: Archív

A 2013-as összecsapás emlékezetes lehet a kék-fehér gárda jobbszélsője, Májer Krisztina számára, hiszen ekkor szerezte első NB I-es találatát. Más kérdés, hogy az akkori csapatból már csak ő az egyedüli, aki az Albában játszik. Rajta kívül Rózsás Josephine is igen jól ismerheti az egrieket, hiszen 2018 tavaszán még a Pénzügyőrben, kölcsönjátékosként lépett pályára ellenük az NB I/B-ben, majd ősszel már az FKC színeiben is bevette a korábban a koronázóvárosiakat erősítő Győrffy Alexandra kapuját.

A legutóbb lejátszott találkozón – szeptemberben – nem állította különösebben nehezebb feladat elé az újonc egri együttes házigazdáit, ugyanis az első öt-hat percet kivéve végig dominált az Alba, a szünetben még hat góllal (14-8) vezetett, de a végére már igen tekintélyes, 17 gólos különbséget kovácsolt.

– Ősszel nem kezdtünk jól, de sikerült gyorsan rendezni a sorainkat, és korán magabiztos előnyre tettünk szert. Ez meghatározta a játék képét, és nem véletlenül győztünk nagy különbséggel – hangsúlyozta Olga Gorsenyina, aki ezen a meccsen kétszer volt eredményes, és az Alba házi góllövőlistáján 56 góljával a harmadik helyen áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában