alba fehérvár

2019.03.07. 19:44

Amiért mentek, azt elérték a fehérváriak

Minimális különbséggel, egy ponttal kapott ki az Alba Bonnban a férfi kosárlabda Európa-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Horog László

Lóránt Péterék életbe tartották továbbjutási esélyeiket Fotó: FIBA

Az utolsó negyed kivételével végig vezetett a Fehérvár, amely már 15 ponttal is ellépett a német Telekom Baskets Bonn vendégeként a FIBA Europe Cup nyolcaddöntőjének odavágóján. A vendéglátók nagy rohanásba kezdtek, egy 23-0-s szériát produkálva nyolc ponttal elléptek. Cabezas hármasával egy pontra zárkózott az Alba, ráadásul az utolsó támadást is a magyarok vezethették. Négy másodperc alatt azonban nem jutottak el kosárig a vendégek, így a Bonn 85-84-re nyerte az első felvonást. A vereség ellenére a kék-fehérek nem lehetnek elégedetlenek, jövő szerdán, hazai környezetben kivívhatják az elődöntőbe jutást.

Az Alba vezetőedzője, Jesús Ramírez így értékelt:

– Kikaptunk, de így is nagyon büszke vagyok a csapatomra. Végig izgalmas meccset vívtunk egy nagyon erős együttessel, amelyből jól felkészültünk, részletesen elemeztük a játékát. Jó mentalitással léptünk pályára, sokat dolgoztunk, magas szinten kosárlabdáztunk. Reális esélyünk volt a győzelemre, végül egy ponttal kikaptunk. Az utolsó negyedben akadt egy 3-4 perces rövidzárlatunk, amit a házigazdák kíméletlenül megbüntettek, nyolc ponttal elléptek, egyértelműen fölénk nőttek ebben a periódusban. Az hogy egy pontra felzárkóztunk a végén, jól mutatja a csapatom erejét. Minden nyitott maradt, hazai pályán kivívhatjuk a továbbjutást, amire megvan minden esélyünk. Erre készülünk – mondta a spanyol szakvezető.

Lóránt Péterék életbe tartották továbbjutási esélyeiket Fotó: FIBA

A szerda esti összecsapás egyik legjobbja, a Jordan Heath-hez hasonlóan 21 pontig jutó székesfehérvári csapatkapitány, Lóránt Péter szerint is remekül helytálltak.

– Ha a záró negyedben nem követünk el hibákat, megnyerjük a mérkőzést. Ezzel együtt sem lehetünk elégedetlenek, nagyszerűen kosárlabdáztunk egy roppant erős gárda otthonában. A találkozó jelentős részében a mi akaratunk érvényesült, szinte végig vezettünk, azonban az utolsó negyedben eladott kilenc labdánk megbosszulta magát. A hazaiak kíméletlenül kihasználták a hibáinkat, könnyű kosarakat szereztek, de fontos, hogy gyorsan visszajöttünk a meccsbe, ami nem volt könnyű egy jó ritmusban lévő ellenféllel szemben. Amiért jöttünk, elértük, reális eséllyel készülhetünk a visszavágóra. Minden esélyünk megvan a továbbjutásra, ezen az úton kell továbbmennünk. Már csak mi vagyunk versenyben a nemzetközi porondon a magyar csapatok közül, a folytatásban is szeretnénk jól képviselni a honi kosárlabdát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában