Történelmi siker a hölgyeknél

2019.02.10. 18:35

Utánpótláscsapataink mellett felnőtt női válogatottunk is remekelt a héten

A női jégkorong-válogatott két komoly skalpot is szerzett a franciaországi felkészülési tornán, míg U17-es és U18-as csapataink szintén rangos győzelmeket arattak.

Dévai N. Csaba

Bőven volt ok az örömre a női válogatott háza táján

Fotó: MJSZ

Teljes mértékben elégedett lehet a szakvezetés a női válogatott teljesítményével, hiszen a divízió I/A-s világbajnokságra készülő együttes két jövőbeli ellenfelét is legyőzte a torna folyamán. Igaz, az első mérkőzésen 3-0-ra kikaptak a házigazda franciáktól, de mindez bocsánatos bűn, tekintve, hogy a gallok az eggyel magasabb szintű vb-n lesznek majd érdekeltek. Az azt követő, Szlovákia elleni találkozón már a második percben megszerezte a vezetést a magyar csapat, Pintér Hanna volt eredményes. Az ő példáját követve Averi Nooren és Dabasi Réka is betalált, amire csupán két szlovák válasz érkezett, így történelmi, 3-2-es győzelmet arattak a hölgyek.

A záró mérkőzésen Norvégia volt az ellenfél, ahol fordult a kocka, a 28. percben hátrányba kerültek a mieink. Nem sokáig maradt így az eredmény, a 34. minutumban Huszák Alexandra egyenlített, majd a harmadik harmad elején Dabasi Réka a győztes gólt

is megszerezte. Jól sikerült tehát a felkészülés a vb-re, ahol remélhetőleg hasonló eredmények fognak születni.

Bőven volt ok az örömre a női válogatott háza táján

A két fehérvári játékossal felálló U18-asok Olaszországban vendégeskedtek, ahol a házigazdákon kívül a francia és a szlovén együttes volt az ellenfél. Az első találkozón 5-1-re sikerült legyőzni az olaszokat, viszont a folytatásban jött egy sima, 6-2-es vereség Franciaország legjobbjaitól. Zárásképpen Szlovéniával csapott össze a magyar együttes, akiken jóformán átrobogtak, 6-1-re győzött Svasznek Bence szakvezető csapata.

Az U17-es válogatott hat fehérvárit számlált, és a Tüskecsarnokban Fehéroroszország, valamint Ukrajna ellen játszottak két-két mérkőzést. Az ukránok ellen egy 5-4-es győzelem és egy 6-3-as vereség lett a vége, míg a fehéroroszokat mindkétszer legyűrte Jánosi Csaba együttese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában