Visszaállítanák a dominanciát

2019.02.11. 21:55

Sorban hatodik győzelmükre hajtanak a Fehérvári Titánok

A jégkorong Erste Liga alsóházi középszakaszában a Vienna Capitals II érkezik a Raktár utcai jégcsarnokba.

Dévai Nándor Csaba

A fiatal bécsi csapat rendre megnehezíti a Titánok dolgát

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Öt Titánok-játékos a Szlovéniában zajló Négy Nemzet Tornáról hazatérve csatlakozott vasárnap a Bécs ellen készülő csapathoz, akik közül mindannyian életük első mérkőzését játszották a nemzeti csapatban. Láday Tamás, Szabó Bence, Kiss Roland, Imre Patrik, Mihály Ákos és Kiss Patrik egyértelműen jelezték, hogy helyet követlenek a csapatban, és megmutatták, lehet hosszú távon építeni a fiatalokra. Ezen felül Láday Tamás és Kiss Patrik a fehéroroszok elleni mérkőzésen nem csupán első felnőtt válogatott mérkőzésüket, hanem rögtön első góljukat is ünnepelhették.

Ami a Vienna II elleni mérleget illeti, két osztrák sikerrel kezdődött a Fehérvári Titánok idei Bécs elleni hadjárata, ám a két novemberben becsúszott vereség után decemberben és januárban már sikerült mindhárom pontot begyűjteni. A középszakaszban sem ez lesz az első randevú, két héttel ezelőtt a sógoroknál volt jelenése a Titánoknak, akik végül Brock Beukeboom – ki más – góljával győztek a hosszabbításban. A 4-3-ra végződő találkozó után nem lehet más a cél tehát, mint megmutatni, az előző szoros mérkőzés csupán botlás volt fehérvári részről, valójában jóval nagyobb játékerőt képviselnek osztrák ellenfelüknél.

Azóta a fehérváriak még két túlórában aratott és egy rendes játékidős győzelmet könyvelhettek el, összességében pedig már öt győzelemnél járnak az eddig öt középszakasz-mérkőzés során.

A fiatal bécsi csapat rendre megnehezíti a Titánok dolgát

A Vienna Capitals második számú csapata nem volt ennyire sikeres ezidáig, öt meccsükből mindössze kettőt nyertek – ezeknek veszteseivé a Dunaújvárosi Acélbikák és a Schiller-Vasas HC csapatai váltak. Egy bónuszpontjukkal kiegészülve jelenleg nyolc ponttal állnak a negyedik helyen, nem sokkal lemaradva a rájátszást jelentő harmadik helytől. Legjobb játékosuk magasan a finn Timo Hiltunen, aki 43 meccsén 46 pontot szerzett, ami a liga kanadai táblázatán a 11. helyhez elegendő – egyedüli bécsi játékosként szerepel az első 25-ben. Ez egy olyannyira jó statisztikai mutató, hogy a Titánok csapatából is csupán két játékos, Kiss Péter és John Lewis ért el ennél több pontot, 52 és 47 egységgel.

18.30-kor kezdődik az összecsapás az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, ahol nem csupán egy Erste Liga mérkőzést lehet majd megtekinteni, hanem a bevezetőben említett játékosok révén a jégkorong-válogatott jövőbeni kulcsfiguráinak játékát is meg lehet figyelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában