Fehérvári Titánok–Vienna Capitals II

2019.02.12. 22:40

Nem sikerült a pontszerzés

A jégkorong Erste Liga keddi játéknapján a fiatal bécsi csapat megtréfálta a hatodik győzelmére hajtó Fehérvári Titánok együttesét.

Dévai N. Csaba

Hiába a sok helyzet, végül a jól védekező bécsiek örülhettek

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Jól jártak azok a nézők, akik a bécsi kapuhoz közel foglaltak helyet a mérkőzés kezdetén, az első húsz perc dandárjában ugyanis a látogatók kapuja előtt zajlott a játék. A mezőnyfölényen túl a helyzetek sem maradtak el, a hárítani való próbálkozásokon túl Mihály Ákos és Mark Bennett lövését is csak a kapuvas tudta védeni. Így járt egy takarásból eleresztett lövés is, amely első ránézésre a kapu hátsó karimájáról, azaz bentről pattant ki, a játékvezető azonban rendkívül határozottan mutatta: nincs gól, kapuvason csattant a lövés. Három perccel a játékrész vége előtt Kittinger ült ki két percre, amely idő alatt egy Madácsi ütőjéről nem sokkal mellé pattanó Beukeboom-lövés volt a legveszélyesebb fehérvári próbálkozás.

A gól nélküli első harmad után a másodikban kereken egy perc elteltével megszületett a mérkőzés első találata, viszont a statisztikusoknak ellentmondva nem az addig 12 lövést jegyző hazaiak szerezték. Bernhard Posch kapta meg a korongot a bal oldali bedobókör tetején, aki egy-két igazítás után precízen kilőtte a bal felsőt, 0-1. Két perccel később kis híján ott volt a második vendégtalálat is.

Hiába a sok helyzet, végül a jól védekező bécsiek örülhettek
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Alexander Maxa és Patrik Kittinger kettő a semmi ellen mehettek, a végletekig kijátszott helyzetet végül Gyenes hatalmas bravúrral tudta védeni. A második harmad első komolyabb hazai támadássorozatára négy percet kellett várni, akkor viszont siker koronázta a Titánok támadását. Előbb Láday Tamás forgolódott a kapu előtt, majd Hamvai Szilárdhoz passzolt, aki a hálóba küldte a pakkot, 1-1. Két perccel később újabb kapuvasat lőtt a Fehérvár, a gól viszont a vendégeknek jött össze. Maxa és Filip Hedberg játszott össze, aminek végén előbbi mattolta Gyenest, 1-2. Kevesebb mint öt perc volt hátra a harmadból, amikor Gyenes kesztyűjéből Hoffer ütötte ki a korongot, akivel ezután Vas Márk akaszkodott össze, a csetepaténak pedig négy a négy elleni játék lett a vége.

Fél perc telt el a két játékos kiállításából, amikor Brock Beukeboom egy tőle megszokott bombával egalizált, 2-2. Ezzel viszont nem ért véget a gólzápor, az utolsó percben 23 másodperc különbséggel kétszer is eredményesek tudtak lenni a vendégek, 2-4-re alakítva az eredményt a záró játékrészre.

Lassan indult a harmadik harmad, de öt és fél perc elteltével sikerült egy gólra zárkózni, Császár Hunor emelte a korongot a kapuba, 3-4. Maradt támadásban a Fehérvár, Szabó Bence előtt két lehetőség is adódott, de Zimmermann kapus mindkétszer védeni tudott. Több gól nem is született, szívósan védekeztek a fiatal bécsiek, a záró dudaszóig, csupán egy nagyobb bunyót tartogatott még a mérkőzés. A Vienna Capitals II együttese ezzel a győzelemmel továbbra is ott áll a rájátszás küszöbén, szorosan a Dunaújvárosi Acélbikák sarkában.

A Fehérvári Titánok csütörtökön 18.30-tól javíthatnak, amikor a Vasas HC csapatát fogadják hazai jégen.

JEGYZŐKÖNYV

Fehérvári Titánok–Vienna Capitals II 3–4 (0-0, 2-4, 1-0)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 290 néző. V: Babic, Varjú, Árkovics, Váczi

Titánok: Gyenes – Beukeboom 1 (1), Kiss R., Kiss P., Lewis, Mihály

Ákos – Reiter A., Szabó B., Balogh B., Bennett, Madácsi – Imre P., Láday

(1), Császár 1, Mazzag, Péter A. – Vas Márk, Buzás, Hamvai 1. Vezetőedző:

Kiss Dávid.

Vienna II: Zimmermann – Saari (1), Satmark (1), Hiltunen, Kittinger,

Maxa 2 – Pallierer 1, Posch 1, Preiser, Rantfl, Schlögl (2) – Hedberg

(1), Piff, Hofer, Rohm, Wolf. Vezetőedző: Johan Sjöquist.

Kapura lövések: 35-26

Kiállítások: 4, ill. 12 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában