Aranyig gyalogoltak

2019.02.12. 21:35

A fehérvári gyaloglókat nevelő Hunyadi DSE hat versenyzőt indított

Összesen négy érmet, három aranyat és egy ezüstöt nyertek a Hunyadi DSE atlétái Magyarország fedett pályás ifjúsági és junior gyalogló bajnokságán.

Ferencz Balázs

Az érmesek, Varga Máté (b), Csörgő Dóra, Tóth Norbert és Nyerges Balázs, valamint edzőjük, Őze Tibor (b2) Fotó: Hunyadi

A fehérvári gyaloglókat nevelő Hunyadi DSE hat versenyzőt indított a szakág fedett pályás korosztályos országos bajnokságán, s kiválóan szerepeltek. A három országos bajnoki cím és egy ezüstérem mellett egy ötödik és egy hatodik helyezést értek el Őze Tibor tanítványai. A lányok 3000, a fiúk 5000 méteren viaskodtak a BOK-csarnokban.

Az ifiknél Gáti Kata egyéni csúcsot taposva 19,06.47-es idővel a hatodik helyen ért célba. A Hunyadi elsőéves junior atlétája, Csörgő Dóra végig jó tempóban gyalogolt a juniorok között, s fölényes győzelmet aratott. Dóra egyéni csúcsot repesztett, 14,16.27 perces ideje ebben a korosztályban kiemelkedőnek számít. Eredményének értékét növeli, hogy tulajdonképpen nem volt ellenfele, az ezüstérmes vasasos versenyző 10 perccel maradt el mögötte.

Az érmesek, Varga Máté (b), Csörgő Dóra, Tóth Norbert és Nyerges
Balázs, valamint edzőjük, Őze Tibor (b2) Fotó: Hunyadi

A fiú ifjúságiak 5000 méteres versenyszámát Varga Máté nyerte, jól felépített taktikával, s megvédte címét. Időeredménye (23,21.43 perc) alapján jogos tőle az elvárás, hogy a hétvégi felnőttbajnokságon is a legjobbak közé kerüljön.

A juniorok 5000 méteres távján Nyerges Balázs vállalta a vezetést, végig irányíthatta a futamot, és csak a hajrában maradt alul klubtársával, a héten magas lázzal küszködő, de kiválóan hajrázó Tóth Norberttel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában