Szerényen, de eredményesen

2019.01.11. 09:00

Tornyai Tamás bajnokságot nyerne

Az egykori Videoton-nevelés, a 33 esztendős Tornyai Tamás Mórról érkezett Bicskére 2017 nyarán. Nem lehet azt mondani, hogy ne illeszkedett volna be, hiszen góljai, gólpasszai fontos pontokat jelentenek csapatának. Őszi teljesítménye alapján legtöbbször, hétszer kapott helyet a rovatunk által összeállított forduló válogatottjában.

Káldor András

Tornyai Tamás (labdával) a Bicske meghatározó játékosa

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Igazi gólvágónak tartja magát? Nem véletlen a kérdés, hiszen az MLSZ Adatbankja szerint a regisztrált 506 mérkőzésén 260 gól szerepel a neve mellett.

– A gólok közül nagyon sokat kispályás meccseken szereztem, ám azért szezononként 10–15-ször be szoktam találni. Amúgy inkább az előkészítésben jeleskedem, de azt sajnos nem jegyzik a statisztikában.

Évek óta a megyei élvonalban szerepel, véleménye szerint jobb a bajnokság színvonala, mint mondjuk tíz esztendeje?

– Szerintem gyengült, nem látom azokban a fiatalokban a lelkesedést, akik az NB I-es utánpótlásból jönnek. Nem állják meg a helyüket, és így az idősebbek, mint én is egyre kevesebben vagyunk, és folyamatosan romlik a minőség.

Futsalozott hosszú évekig, valamint az Alba Ligában is ott van a tűzvonalban, a kispálya, vagy a nagypálya áll Önhöz közelebb?

– Inkább a nagypálya, mert nem vagyok annyira technikás, futó játékos vagyok, és ez a kispályán, mivel szűkebb a terület, nem annyira érvényesül.

A Bicskével számolni kell a megye egyes bajnokság elsőségéért folytatott harcban, meglesz az arany?

– Bízom benne, ez a célunk. Másfél éve vagyok a csapatnál, tavaly is hasonlóképpen indultunk neki az idénynek – akkor nem sikerült. Most azonban kaptunk egy olyan edzőt (Vukmir Dragan – a szerk.), aki NB I-es múlttal rendelkezik, és megfelelő edzésmunkát végzünk az irányításával. Úgy érzem, hogy most össze fog jönni.

Tornyai Tamás (labdával) a Bicske meghatározó játékosa
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Motiváló, hogy a csapata az első helyért, illetve az NB III-ba jutásért küzd?

– Bármilyen osztályban szerepel az ember egy bajnoki cím, elsőség az elég ösztönzően tud hatni bárki számára.

A civil életben mivel foglalkozik, mennyire lehet összeegyeztetni a futballal?

– Testnevelő tanárként végeztem, jelenleg a vendéglátásban dolgozom üzletvezetőként egy étteremben. Én osztom be az időmet, és a heti három edzésen ott tudok lenni. Bár „C” licences edző vagyok, de nem ezt a pályát választottam…

Milyen tervei vannak még a labdarúgásban?

– A bajnoki cím megszerzése – ez lenne a közelebbi. Ezután, hogy a vezetőség mennyire számít rám esetleg az NB III-ban, az rajtuk múlik, de szeretnék minél tovább focizni ezen a szinten, amíg a testem azt mondja, hogy bírja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában