Kétszeres BL-győztessel erősítette meg keretét Deli Rita alakulata

2019.01.08. 09:00

Tehetséges beálló érkezett az Alba Fehérvárhoz

Hétfőn hivatalosan is bemutatta új igazolását a K&H női kézilabdaligában szereplő Alba Fehérvár együttese. Varga Emőke a Győr csapatától kölcsönbe szerződött a koronázóvárosba.

Horog László

Varga Emőkét Kovács Tivadar sportigazgató üdvözölte

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

A hetek óta zajló tárgyalások eredményre vezettek, a magyar női junior-kézilabdaválogatott oszlopos tagja, a 19 esztendős Varga Emőke a szezon végéig kötelezte el magát az Alba Fehérvár gárdájához. A tehetséges beálló a több játéklehetőség reményében szerződött a Deli Rita brigádjához.

Varga ifjúsági vb-ezüstérmes, valamint a tavalyi, győri ifjúsági olimpiai fesztiválon aranyérmet szerzett. Az ifjú hölgy több bajnokin is szerepet kapott a Győri Audi ETO KC felnőttcsapatában, bár a Bajnokok Ligájában nem lépett pályára, de a keret tagjaként így is kétszeres BL-győztesnek vallhatja magát.

A két klub megállapodása alapján a kézis a 2018–2019-es szezon hátralévő részét a koronázóvárosban tölti kölcsönben. Hétfőn délután a játékos és az FKC is ellátta kézjegyével a győriek által már szignózott papírokat, a fiatal sportoló a délutáni tréningen már új társaival gyakorolt.

Varga Emőkét Kovács Tivadar sportigazgató üdvözölte
Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

– Örülök, hogy sikerült megállapodásra jutnunk. Szeretnék egyénileg sokat fejlődni és minél több játéktapasztalatot szerezni, úgy gondolom, ehhez Fehérvár a megfelelő állomás számomra. Bízom benne, hogy gyorsan sikerül beilleszkednem a csapatba. Hétfőn délután bemutatkoztam új társaimnak a Köfém Sportcsarnokban. A bajnoki menetelés csak most kezdődött el igazán, szeretnék hasznos tagja lenni az Albának. Köszönöm nevelőegyesületem, a Győri Audi ETO KC támogatását és pozitív hozzáállását – nyilatkozta Varga Emőke.

A honi női kézilabda egyik ígérete igazán sportos családba született: édesapja, Varga Ákos első magyar motorosként 2005-ben sikerrel teljesítette a világ legkeményebb viadalát, a Párizs–Dakar ralit, majd évekkel később ismét visszatért a sivatagba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában