Az idősebb korosztályban is kiválóan teljesítettek

2019.01.30. 21:34

Salamon a nyolc között

Az Alba Regia Vívó Akadémia hét versenyzője lépett pástra a párbajtőrözők junior országos bajnokságán. A még csak serdülő Salamon Réka a nyolcas döntőben viaskodott.

Ferencz Balázs

Salamon Réka (b) a nyolcadik, Kollár Kincső a 13. lett Fotó: ARVA

A párbajtőrözők junior egyéni országos bajnoksága a szezon utolsó hazai válogatója is volt egyben a korosztályos Európa- illetve világbajnokság előtt.

A csoportkört Kovács Gergely és Háder Roland is hibátlan mérleggel zárta a fiúk mezőnyében. A két kadet korosztályú versenyző egyenes ágon jutott a 64-es táblára. A 32 közé jutásért Háder egy junior korú vívó ellen reménykeltő vívással szenvedett szoros vereséget. Kovács remekelt, továbblépett a 32 közé, majd sima asszóban múlta felül a junior ranglista 10. helyén álló ellenfelét. A nyolcas döntőbe jutásért a Vasas versenyzőjével, Nagy Marcell-lal került össze, s végül szoros csatában szenvedett vereséget. Ezzel Kovács a 10., míg Háder a 33. helyen végzett.

Salamon Réka (b) a nyolcadik, Kollár Kincső a 13. lett
Fotó: ARVA

A lányoknál Salamon Réka, Kollár Kincső, Demény Kata, Tantmann Evelin és az Alba Öttusa SE-ben pentatlonistaként sportoló Turbucz Anna is a 64-es táblára került a csoportkörből. Salamon, Kollár és Turbucz sikerrel vették a további akadályt. A 32 között a két kadet korú Turbucz és Kollár egymással kerültek szembe, ahol végletekig kiélezett asszóban Kollár tudta bevinni a döntő találatot, és jutott a 16 közé. Mindeközben Salamon tovább menetelt, legyőzte a válogatott kerettag Wetzker Laurát (Vasas). A nyolcas döntőbe kerülés volt a tét, amikor Kollár a szintén fehérvári, de már tatai színekben versenyző ranglista-második Büki Lilivel szemben szenvedett szoros, 15-11-es vereséget. A serdülő Salamon Réka egy vasasos vetélytársát felülmúlva jutott a legjobb nyolc közé, ahol végül a Honvéd versenyzője, Fekete Laura állta útját. Salamon Réka a 8., Kollár Kincső a 13., Turbucz Anna a 32., Tantmann Evelin a 48., Demény Kata pedig az 50. helyen zárta a viadalt. Büki Lili (OCS-Tata) a hatodik lett, miután 15-7-es vereséget szenvedett a későbbi bajnoktól, Muhari Esztertől (BHSE).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában