Fehérvári lányokkal a soraiban csatázik a válogatott

2019.01.10. 09:00

Feljutással kacérkodnának az U18-as hokisok

Két mérkőzés után a tabella harmadik helyén áll a magyar U18-as női jégkorong-válogatott az ifjúsági Divízió 1/A-s világbajnokságon.

Ferencz Balázs

Horváth Imola évek óta a legtehetségesebb magyar hokisok közé tartozik a lányoknál, klubjában fiúkkal játszik Fotó: eishockey.org

Magabiztos győzelemmel kezdtek a magyar lányok az ausztriai Radentheimben, az olasz válogatottat 4-1-re verték Bedő Botond amazonjai. A hétköznapokat az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián töltő szövetségi edző érthetően elégedett volt a nyitányt követően, s továbbra is bizakodhatott abban, hogy bravúrt ér el csapata, s feljut a legjobbak közé. Persze, erre még minden

esélyük megvan a nemzeti együttes fiataljainak, annak ellenére, hogy a második összecsapáson Szlovákiától 3-2-es vereséget szenvedtek.

– Szuperül kezdtünk ezúttal is, sokáig tartottuk előnyünket. Nem mi veszítettük el a szlovákok elleni meccset, hanem az ellenfél nyerte meg tíz perc alatt – értékelt Bedő Botond. – A szlovák csapat a harmadik harmadra úgy jött ki, hogy mindent egy lapra tett fel, agresszívan letámadtak, alig tudtunk támadást építeni. A végén könnyű hibákat követtünk el. A helyzetkihasználáson javítanunk kell, mert ez megbosszulja magát. Emberelőnyben ezúttal nem voltunk hatékonyak. Azt mondtam a lányoknak, hogy ez egy meccs volt az ötből, ezt a lépcsőfokot kihagytuk, megbotlottunk egy kicsit. Pár órát lehet szomorkodni, aztán ezen a vereségen túl kell lépni. Még van három találkozónk, amelyeken jól kell teljesítenünk.

Az olaszok ellen gólpasszig jutott, a szlovákoknak azonban már be is talált az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia 16 éves csatára, Horváth Imola. A második magyar gól fűződik a nevéhez. A klubszinten már Jászberényben edződő, de szintén Fehérvárról induló Fecske Maja az előkészítések terén jeleskedik a válogatottban.

Horváth Imola évek óta a legtehetségesebb magyar hokisok közé tartozik a lányoknál, klubjában fiúkkal játszik
Fotó: eishockey.org

Magyarország ifi hölgyei csütörtökön az eddig hibátlan, mindössze egy gólt kapó, s tízet lövő Németország ellen vívnak sorsdöntő összecsapást.

– A németek ellen fegyelmezett játékra lesz szükség, nem hibázhatunk passzokat, nem hozhatunk össze olyan kiállításokat, melyek abból adódnak, hogy lekésünk az ellenfél játékosairól. A jó játékhoz kemény és hasznos munka kell, aztán meglátjuk, az mire lesz elég – fogalmazott Bedő Botond. Szombaton Ausztriával, vasárnap Dániával találkoznak a lányok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában